Template Image 4

infobulletin 29 november 2018

(downloaden)

l

26

27

28

29

30

1 dec.

2

3

Sinterklaas ontvangst op het plein

En sint in de Jan Ligthart

4

Sinterklaas

Op de Citer

5

Sinterklaas-avond

6

7

Ouderraad brengt de school in kerstsfeer

8

9

10

Groep 3/4 brengt kerst-versieringen naar de gemeente voor de grote boom

11

12

13

14

15

16

17

18

ANWB

Streetwise

19

20

Kerstdiner.

Leerlingen zijn om 12.00 vrij en komen van 17.15 - 18.30 weer op school

21

Vanaf 12.00 uur kerstvakantie

Meester Siemon afwezig

22

23

Meesters en juffen

De griepgolf is er weer. Afgelopen week was een aantal leerkrachten één of meerdere dagen afwezig door grieperige klachten. Meester Jan had last van nierstenen en was daardoor afwezig de afgelopen week. Het is erg lastig om goede vervanging te krijgen, maar het is ons toch gelukt om alle groepen goed bezet te houden met leerkrachten.

Vanaf morgen zijn alle zieken weer hersteld gemeld en hebben alle kinderen weer hun eigen leerkracht.

Bezoek aan het Groninger Museum

Alle kleuters zijn naar het Groninger Museum geweest. Ze hebben geleerd hoe je kleuren kunt mengen. Daarna hebben ze een echt portret geschilderd. Samen met een begeleider van het museum hebben ze een rondleiding gekregen langs de tentoonstelling “de ploeg” met allerlei leuke opdrachten. Het was erg leuk om als een echte museumbezoeker door het museum te lopen!

De rommelpiet is geweest

Wat schrokken de juffen en meesters afgelopen maandagochtend toen ze op school kwamen! Het was een grote chaos, de rommelpiet was geweest. Naast de enorme rommel had hij gelukkig ook wat leuks meegenomen voor de kinderen. Gelukkig was Schoenenpiet ook langs geweest en zat er in elke schoen een leuke verrassing.

Technieklessen

Maandag 26 november kregen de kinderen van groep 5 en 5/6 een leuke techniekles van de Jonge Onderzoekers uit Groningen. De leerlingen maakten onder begeleiding een alarmsysteem die ze op hun slaapkamer kunnen aansluiten.

Technics4u

Afgelopen dinsdag had groep 7 Technics4U. Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs voor groep 7. De kinderen kregen eerst een filmpje te zien met verschillende technische toepassingen. Daarna moesten ze daar een aantal vragen over beantwoorden. Het eerste deel van de ochtend werd afgesloten met een quiz. Wie de meeste vragen goed had, kon een mooie prijs winnen. Ajdin had alle vragen goed en won een schitterende robot! Tijdens het tweede deel van de ochtend gingen de kinderen onder leiding van een aantal studenten een jaknikker maken. Dat viel nog niet mee, maar met een beetje hulp lukte het de meeste kinderen wel om de jaknikker in elkaar te knutselen. Het was een leuke en leerzame ochtend!

Sinterklaas

Op maandag 3 december komt Sinterklaas aan met zijn Pieten op de Olingertil.

Alle kinderen worden vanaf 08.00 uur op school verwacht. De groepen 1-2 mogen net als anders vanaf 08.00 uur naar binnen. Ze houden hun jassen aan. Om 8.15 uur gaat de bel en gaan alle groepen eerst naar hun eigen klas. Ze houden hun jassen aan. Om 8.20 uur gaan we weer naar buiten om de Sint te verwelkomen.

Wij verwachten de Sint tegen 08.30 uur op school. De kinderen staan met hun eigen groep en leerkracht op het plein. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen als Zwarte Piet of Sinterklaas. Ouders die de aankomst van Sint willen meemaken zijn van harte welkom. Het is de bedoeling dat u ACHTER de kinderen staat zodat alle kinderen de aankomst goed kunnen zien. U kunt bijvoorbeeld onder de luifel of aan de overkant van de straat gaan staan. Voor ouders met kleine kinderen die nog niet naar school gaan is de beste plek langs het hek voor het Jan Ligthart deel van de Olingertil. U ziet de Sint dan het beste aankomen.

Op 3 december bezoekt Sinterklaas de groepen van de Jan Ligthart en op 4 december bezoekt Sint de kinderen van de Citer. De kinderen van de bovenbouw hebben een surprise gemaakt voor een ander kind. Ze kunnen de surprise vanaf acht uur in de klas brengen.

Fruitlevering

Op woensdag, donderdag en vrijdag hoeven de kinderen geen fruit mee te nemen. Volgende week krijgen de kinderen een mandarijn, een sinaasappel en een wortel.

Rots en water lessen

De sociale vaardigheid lessen voor groep 5 t/m 8 zijn weer afgelopen. De kinderen hebben tijdens de lessen verschillende oefeningen gedaan.  De lessen voor de onderbouw komen in het voorjaar.

Kerstgemeente en ouderhulp

Groep 3/4 van juf Astrid heeft kerstversieringen gemaakt voor de gemeentelijke kerstboom. Deze worden op 10 december overhandigd aan wethouder Usmany in het raadhuis. We vertrekken bij school om 12.30 uur en zijn tegen 14.00 uur weer terug. We nemen twee ouders mee als extra begeleiders. U kunt zich opgeven bij juf Astrid via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rapporten

Een aantal kinderen heeft het rapport nog niet ingeleverd. Graag zo spoedig mogelijk doen.

www.olingertil.nl

Er is een nieuwe website in de lucht. Naast de site van de Jan Ligthart is er nu een site van ‘De Olingertil’. Via deze site kunt u doorschakelen naar de verschillende partners.

Ouderbijdrage en fluorgeld

De ouderbijdrage wordt gebruikt voor aanschaf versieringen en traktaties bij feestelijkheden. Ook betaalt de ouderraad het inhuren van Sinterklaas en alles wat daarbij hoort. Indien er in school spullen nodig zijn waarvoor het schoolbudget niet in voorziet, of ontoereikend is, neemt de ouderraad soms (een deel van) de kosten voor haar rekening. Schilderijlijsten, gekleurde manden, spelmateriaal, aankleding hal, podium en plein.

De schoolreizen en de corso worden van een ander budget betaald.

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar. Fluor spoelen kost € 3,00 per schooljaar. De ouderbijdrage en de fluor bijdrage kunnen gestort worden op: NL41 RABO 0313 0253 98 t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs o.v.v. ouderbijdrage/fluor naam kind + groep.