Template Image 4

infobulletin 11 oktober 2018

(downloaden)

 

 

 

11

Rots en water

12

13

14

15

12.30 Demonstratie- les voor pabo studenten

16

08.30 – 09.30

Ouderbijeen-komst plusgroep

17

18

Meester Siemon afwezig

Maandviering groep 1/2A en groep 4

Rots en water

19

Juf Miranda in groep

1/2 A

20

21

22

Herfstvakantie

23

24

25

26

27

28

29

Hoofdluis

controle

30

Juf Nanda in groep 4

31

Juf Greet in groep 4

Meester Siemon afwezig

1 november

Meester Siemon afwezig

2

Meester Siemon afwezig

3

4

5

6

7

Margedag: alle kinderen zijn vrij

8

Lampionnen-show 16.30-17.30 uur

9

School-ontbijt

10

11

                           

Ouderbijeenkomst

Bij ons op school is de zorg goed geregeld. Alle leerlingen krijgen uitleg op maat. Tijdens de instructie wordt rekening gehouden met de behoefte van de leerling. Kinderen die aan de basisinstructie niet genoeg hebben krijgen een verlengde instructie. Er zijn ook kinderen die juist heel weinig instructie nodig hebben. Ook deze leerlingen hebben uitleg op maat nodig. Met een kleine groep ouders willen we deze ochtend bekijken waar nog verbeterpunten liggen voor de laatste groep. Op 13 november volgt dan een avond voor alle ouders waar we de wijze van zorg in onze school aan uitleggen.

    maand

 

1/2a en 4a

Maandviering groep 1/2A en 4A

In de centrale hal geven de groepen 1/2A en 4A donderdag 18 oktober een voorstelling voor de onderbouw van de school. U bent als ouders van harte welkom om te komen kijken. Ook opa’s en oma’s en buurtbewoners zijn van harte welkom. De voorstelling is van 13.15 tot 13.50 uur in de centrale hal van de Olingertil. Vanaf 13.00 uur is de zaal open.

Overzicht over het naar huis gaan van de kleuters

Wilt u als u uw kind ophaalt uit school niet te dicht op de deur gaan staan? De leerkrachten van de groepen 1/2 willen graag overzicht houden. Zij willen kunnen zien dat alle kinderen opgevangen worden door een volwassene. Indien u vanaf het peuterhek via de zandbak een denkbeeldige lijn trekt naar het raam van het kantoortje van Lisa en dan achter deze ‘lijn’ blijft, dan is het goed. Wijst u de ouder die dit niet gelezen heeft er ook op?

Groepsfoto

Uw kind heeft de afgelopen week een foto meegekregen van de groep waarin het zit. Wilt u de foto morgen of maandag afrekenen bij de leerkracht, of indien u de foto niet wilt, weer inleveren?

Juf Marjet met verlof

Juf Marjet werkt tot aan de herfstvakantie en gaat dan met zwangerschapsverlof. Ze wordt vanaf dat moment vervangen door meester Pater Laning. We wensen juf Marjet een fijn verlof en meester Peter een mooie vervanging toe. 

Even voorstellen…

Mijn naam is Peter Laning en vanaf woensdag 31 oktober vervang ik juf Marjet die dan met zwangerschapsverlof gaat. Dit betekent dat ik op de woensdag les zal geven aan groep 6a en op donderdag en vrijdag aan groep 8a. De afgelopen week ben ik al even op school en in de beide klassen geweest. De volgende week dinsdag kom ik nog een keer kennis langs om me voor te bereiden en om verder kennis te maken.  Ik heb erg veel zin om in jullie mooie school te gaan werken.

Momenteel geef ik nog les op OBS ’t Zigt in Delfzijl aan groep 7/8. Hier vervang ik een collega tot aan de herfstvakantie.

Ik ben 24 jaar en woonachtig in de stad Groningen, oorspronkelijk kom ik uit Zuidwolde. Verder is voetbal mijn grootste hobby en dat doe ik bij VV Noordwolde.  Mochten jullie nog vragen hebben of even kennis willen maken, zoals gezegd ben ik woensdag bij groep 6 en donderdag en vrijdag bij groep 8. Dus stap gerust op me af.

7 november

vrij van school!

Margedag

Woensdag 7 november zijn alle kinderen vrij in verband met de Onderwijsdag van Stichting Marenland.

MR

U kunt zich nog tot 29 oktober 2018 aanmelden als kandidaat voor de MR van obs Jan Ligthart. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fluor ouders

Op de maandagmorgen wordt er met fluor gespoeld door de leerlingen. We zoeken nog een aantal ouders die ons helpt met het uitdelen van de bekers met fluor. U hoeft niet iedere maandagochtend, het kan ook om de week of eens per drie weken. Indien u wilt meehelpen kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouderbijdrage en fluorgeld

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar.

Fluor spoelen kost € 3,00 per schooljaar.

De ouderbijdrage en de fluor bijdrage kunnen gestort worden op:   

NL41 RABO 0313 0253 98 t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs o.v.v. ouderbijdrage/fluor naam kind + groep.