Template Image 2

infobulletin 27 september 2018

(downloaden)

     

27

Survival voor alle Olingertil-kinderen

28

Siemon afwezig

29

30

01 oktober

02

Ouderochtend groep 1/2 B

8.15-11.00 uur

Opening Kinderboekenweek

03

Kinderboekenweek

Groepen 8 excursie naar het Rijksmuseum

7.30 vertrek

04

Dierendag

05

Dag van de leraar

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

Maandviering groep 1/2A en groep 4

19

20

21

                           

Juf Mirte heeft een dochter gekregen

Donderdag 20 september is Elvi geboren. Na een moeilijke start is Elvi inmiddels enorm opgeknapt. Het gaat nu goed met Elvi en Mirte.

Bij deze van harte gefeliciteerd met jullie dochter!

Juf Petra

Juf Petra is geopereerd aan haar voet. Inmiddels is het gips er weer af en is ze weer een beetje mobiel. We verwachten dat ze binnenkort weer gedeeltelijk inzetbaar is. Vanmiddag komt ze op school om een cursus te volgen.

Onze directeur-bestuurder stopt

De heer Dick Henderikse stopt met ingang van 1 oktober met zijn werkzaamheden voor Marenland. Reden voor deze vervroegde uitdiensttreding is zijn gezondheid. Als school vinden wij het jammer dat hij eerder stopt dan gepland. Zijn opvolger de heer Geert Bijleveld start per 1 oktober. De heer Henderikse blijft nog wel beschikbaar als adviseur. Er wordt een afscheid gepland in november.

 
 

Voorstelling Paolo de Zebratemmer

Dinsdag 25 september hadden de groep 1/2 een voorstelling over Paolo de Zebratemmer in het kader van verkeereductie.

De theatervoorstelling draait om een zoektocht door het verkeer. Samen met de kinderen uit groep 1 en 2 gaat Paolo op zoek naar Seef de Zebra. Seef blijkt te zijn ontsnapt uit het circus en Paolo heeft de hulp van de kinderen hard nodig om Seef op te sporen. Door goed op te letten in het verkeer volgen ze samen het spoor naar Seef en vinden ze hem terug! Tijdens de zoektocht wordt aandacht besteed aan autogordels omdoen, de functie van een stopplicht, buiten spelen/fietsen op straat, uitstappen uit een auto en oversteken.

Survivalactiviteit

Vandaag hadden de kinderen een sportieve activiteit. De kinderen van groep 1 t/m 6 hadden een heuse survival in het gymlokaal en de kinderen van de groepen 7 en 8 gingen naar Stedum voor een clinic op de survivalbaan.

Opening Kinderboekenweek

Dinsdag 2 oktober is de opening van de Kinderboekenweek op de Olingertil.

De groepen 1 t/m 4 blijven in de school en gaan op zoek naar bekende boekenvriendjes, als Jip en Janneke en buurman en buurman.

De groepen 5 t/m 7 gaan op het schoolplein in duo's op zoek naar boekenvriendjes. Ook zij moeten duo's maken, maar kunnen hierbij letters verzamelen wat uiteindelijk een woord vormt.

De groepen 8 zijn als boekenduo op het schoolplein aanwezig en helpen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 in het gebouw.

Als alle duo's gevonden zijn en het woord is compleet, sluiten we de activiteit af met het lied en de dans op het plein.

Excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Woensdag 3 oktober 2018 gaan de groepen 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam.
We vertrekken om 07:30u vanaf school met de bus en komen om 10:45u aan. Het museumprogramma duurt van 13:00-14:30u. Rondom het museumbezoek zal er nog een andere activiteit plaatsvinden. De bus vertrekt om 14:45u vanaf Amsterdam en we zullen rond 17:45u weer in Appingedam aankomen.
Graag om 07:15u aanwezig, zodat we op tijd kunnen vertrekken!

 
 

Inleveren Jantje Beton lotenboekjes

Woensdag 26 september was de laatste dag dat de kinderen lootjes konden verkopen. De kinderen moeten deze week de lotenboekjes weer inleveren op school bij hun eigen leerkracht.

Verkiezingen MR

Aan het einde van dit schooljaar zal de zittingstermijn van een tweetal leden uit de oudergeleding, te weten Alex Buitenwerf en Michel Rosema, aflopen. Beiden hebben aangegeven zich graag herkiesbaar te stellen voor een nieuwe termijn van 3 jaren. Daarnaast heeft een ander lid uit de oudergeleding, Nelleke van Delden, aangegeven helaas eerder te zullen stoppen. Hiervoor zal eveneens een nieuw lid worden gezocht. In het eerstvolgende informatiebulletin zal een uitgebreider stuk omtrent de verkiezingen in november en de gang van zaken staan.

Fluor ouders

Op de maandagmorgen wordt er met fluor gespoeld door de leerlingen. We zoeken nog een aantal ouders die ons wil helpen met het uitdelen van de bekers met fluor. U hoeft niet iedere maandagochtend, het kan ook om de week of eens per drie weken. Indien u wilt meehelpen kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luizenmoeder of -vader gevraagd

Maandagochtend na elke vakantie worden de kinderen gecontroleerd op hoofdluis. We zoeken nog een ouder die ons wil helpen met het controleren. De controle is van 8.15 uur tot ongeveer 10.00 uur. Indoen u wilt meehelpen kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestellen nieuwe lunchbox en/of beker

 Maandag 15 oktober worden er nieuwe lunchboxen en/of bekers besteld. Mepal is onlangs gestart met een nieuwe serie, de kleuren zijn gewijzigd. De nieuwe lunchbox wordt nu standaard geleverd met een bentobox en vorkje. De sluiting van de lunchbox is verbeterd waardoor deze makkelijker te openen is. De schoolbeker heeft een grotere inhoud gekregen. Mocht u een lunchbox en/of beker willen bestellen, dan graag voor vrijdag 12 oktober even laten weten bij de leerkracht. Of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lunchboxen en bekers kosten €8,00 per stuk, graag vooraf bij de leerkracht betalen. De lunchboxen en bekers worden pas meegegeven als hiervoor betaald is. Nieuwe leerlingen krijgen een lunchbox en beker van de school. Leerlingen die voor juni ingeschreven staan krijgen nog een lunchbox en beker van de vorige serie.

Ouderbijdrage en fluorgeld

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar.

Fluor spoelen kost € 3,00 per schooljaar.

De ouderbijdrage en de fluor bijdrage kunnen gestort worden op:   

NL41 RABO 0313 0253 98 t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs o.v.v. ouderbijdrage/fluor naam kind + groep.