Template Image 8

infobulletin 31 mei 2018

downloaden

Groep 1/2A gaat naar de bibliotheek

Maandag 4 juni gaat groep 1/2A naar de bibliotheek!  De andere groepen 1-2 gaan vandaag. Tijdens dit bezoek zullen de leerlingen leuke lees- en letterspelletjes gaan doen als introductie om de bibliotheek te leren kennen.

Bezoek Noordelijk Scheepvaartmuseum en Der Aa-kerk

De groepen 4/5b en 5a bezoeken op 26 juni het Noordelijk Scheepvaartmuseum en De Aa-Kerk in Groningen tijdens Het Verhaal van de Middeleeuwse Stad. Leerlingen maken kennis met het dagelijks leven, de handel (gilden en scheepvaart) en de religie in de middeleeuwen en beleven hoe de stad er toen uitzag en bestuurd werd.

We vertrekken om 8.55 uur met de bus en zijn rond 12.00 uur weer op school. We zijn nog op zoek naar ouders die mee willen om groepen kinderen te begeleiden tijdens dit uitje.

1 ouder uit groep 4/5b.
3 ouders uit groep 5a. U kunt zich opgeven bij de groepsleerkracht.

Avondvierdaagse

De volgende week is de avondvierdaagse in Delfzijl. Vanuit onze school doen 88 kinderen mee. Super!!

 
 

Aardbeving

Omdat onze school in het aardbevingsgebied staat zijn de eisen waaraan het gebouw moet voldoen veranderd. Onze locatie moet ook versterkt worden. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we tijdelijk in een andere huisvesting. Over de locatie van deze tijdelijke huisvesting is lang gesproken. De gemeente is hierover in overleg geweest met de schooldirecties en besturen. Vandaag wordt het personeel geïnformeerd over de plannen. Morgen verspreidt de school informatie van de gemeente over de locatiekeuze. Voor dit traject is gekozen zodat alle ouders in Appingedam gelijktijdig geïnformeerd worden. Op 18 juni volgt nog een presentatie van de plannen door de gemeente in de Olingertil voor omwonenden.

Ouderhulp gezocht.

Op de maandagen na een vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Mede hierdoor houden we de school redelijk hoofdluisvrij. De groep ouders die deze taak uitvoert zoekt versterking. U mag zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Er zijn door deze controles maar heel weinig kinderen met hoofdluis. Maandag was er her- controle het blijkt dat er op dit moment maar één gezin is waar hoofdluis nog voortduurt. Omdat de periode tussen de mei- en de zomervakantie lang is wordt er op 11 juni een extra ronde gehouden.

Kamp groep 8

Woensdag 20 juni t/m vrijdag 22 juni gaat groep 8 op kamp. Inmiddels zijn de kampouders bekend. Wij zijn echter nog op zoek naar ouders die een dag met ons mee kunnen rijden. Dit betekent dat u die hele dag dan ook met ons meegaat naar de activiteiten die we gaan doen. Lijkt u dit leuk, geeft u dit dan door aan de leerkracht van uw kind.

Stadsloop Appingedam

Zaterdag 30 juni a.s. is de Stadsloop Appingedam. We gaan ook dit jaar als school weer deelnemen aan de Stadsloop!

Je kunt je opgeven voor onderstaande onderdelen:

1) De jongens en meiden van 4 t/m 6 jaar rennen 500 meter met de Kidsrun (start is om 16.45 uur).

2) De jongens en meiden van 7 t/m 12 jaar rennen 1000 meter met de Kidsrun (start is om 17.00 uur).

3) De jongens en meiden, die mee willen lopen aan de recreantenloop (5 of 10 km) starten om 19.45 uur.

Opgeven kan via de mail bij Mirjam Berghuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 8 juni 2018. Graag bij de aanmelding vermelden aan welke loop je gaat deelnemen en je persoonlijke gegevens (o.a. geboortedatum).  

De kosten voor de Stadsloop wordt bekostigd door onderwijsbureau Marenland.

De schoolreizen komen er aan

Nog niet alle ouders hebben de schoolreis voor dit schooljaar afgerekend. Als u nog niet hebt betaald wilt u dat dan de komende maand doen? Wij kunnen dan de voorschotnota’s betalen. Alvast bedankt.

Groepen 1 t/m 7          € 26,00

Groep 8 kamp             € 75,00

Schoolreisgeld graag storten op:       NL87 RABO 0308 5200 84

                                                           t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

                                                           o.v.v. schoolreis naam + groep kind

Schoolreisjes

Groep 1/2: Landgoed Nienoord op donderdag 12 juli.

Groep 3/4: Aquazoo op dinsdag 3 juli. Er zijn uit elke groep 2 ouders nodig.

Groep 5/6: Wildlands op dinsdag 10 juli. Er zijn 2 ouders nodig; één uit groep 5a en één uit groep 6.