Template Image 2

infobulletin 26 april 2018

(downloaden)

23

24

25

26

Cito eindtoets groep 8B

27

Koningsdag

Alle kinderen vrij

28

29

30

Meivakantie

Alle kinderen vrij

t/m 13 mei

 

1 Mei

2

3

4

Doden-herdenking

5

6

7

Meivakantie

8

9

10

11

12

13

Moeder-dag

14

Entreetoets groepen 7

15

19.30

M.R

16

 

17

19.00

Voorlichting voor ouders over online gedrag

18

Groep 3 naar de Fraeylema-

borg

19

20

1e Pink-sterdag

21

2e Pinksterdag

22

Vrije dag

23

Kledingactie

24

Kledingactie

25

Kledingactie

26

27

                         

Voorlichting over online gedrag

De wereld om ons heen bestaat tegenwoordig uit een offline-wereld en een online-wereld. De beide werelden lijken elkaar steeds meer te overlappen. Het zijn niet enkel de volwassenen die zich in de onlinewereld begeven. Ook kinderen zijn er, op steeds jongere leeftijd, te vinden. Ze lijken zich handig en snel te bewegen op de diverse apparaten en kanalen. Tijdens een ouderavond over mediawijsheid vertellen we meer over de kansen en gevaren voor kinderen in de onlinewereld. Marinka Bakker, de mediacoach van Cedin komt erover vertellen!

Op 17 mei is er een voorlichtingsavond op school over hoe u overzicht houdt op het online gedrag van uw kind.  Wij willen graag weten of en met hoeveel personen u komt. Wilt u daarvoor het aanmeldstrookje die in de bijlage is opgenomen inleveren bij de leerkracht. U mag zich ook aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cito eindtoets groep 8

Beide groepen acht hebben de eindtoets gemaakt. Onze school maakt de digitale eindtoets van Cito. Dat betekent dat de leerlingen van groep acht de afgelopen weken drie dagen op de laptop taal- en rekenopgaven gemaakt. Zodra de resultaten bekend zijn worden deze aan de ouders kenbaar gemaakt. De verwachting is dat dit in de tweede week na de meivakantie is.

Excursie naar Ter Apel

Groepen zeven bezochten het voormalige mannenklooster in

Ter Apel. Verrassend was dat ze werden ontvangen door nonnen. Na een rondleiding gingen ze naar de schitterende kruiszaal. Verder mochten ze opdrachten doen en ze konden zich verkleden. Alle kinderen vonden het een prachtige excursie. Er was veel informatie over de Beeldenstorm en over geheime gangen in het klooster.

Entreetoets groepen 7

Beide groepen 7 maken in de week van 14-18 mei de entreetoets. Deze toets wordt gebruikt om te zien waar de kinderen al goed in zijn en waar ze nog aandacht aan moeten geven. Het lesprogramma wordt aangepast aan het toetsresultaat, zodat alle kinderen zo goed mogelijk uitstromen naar het voortgezet onderwijs

Eindmusical groep 8

De data zijn omgewisseld. Groep 8A heeft de eindmusical op woensdag 11 juli en groep 8B op donderdag 12 juli.

4 mei herdenking

Op vrijdag 4 mei neemt groep acht samen met enkele leerkrachten van de Jan Ligthart deel aan de jaarlijkse dodenherdenking in Appingedam.

De kinderen die aan deze herdenking mee willen doen worden om 19.15 uur verwacht bij het raadhuis in de Wijkstraat. Vanuit daar vertrekken we naar het Joods monument  in de Broerstraat waar door een aantal leerlingen een bloemstuk wordt gelegd.

Aansluitend gaan we in een stille tocht naar het oorlogsmonument in de Wijkstraat. Daar zullen enkele sprekers en scholen een bijdrage leveren aan de herdenking. Namens onze school leggen enkele leerlingen een krans. Afsluitend is er een defilé waar alle kinderen een bloem bij het monument leggen. De bloemen zijn daar voorradig. Het programma wordt rond 19.30 uur beëindigd.

Schoolreisjes

Voor de schoolreisjes van de groepen 1-2, 3-4 en 5-6 zijn er nog ouders nodig die mee willen als begeleider?

Groep 1/2: Landgoed Nienoord op donderdag 12 juli.

Groep 3/4: Aquazoo op dinsdag 3 juli. Er zijn uit elke groep 2 ouders nodig.

Groep 5/6: Wildlands op dinsdag 10 juli. Er zijn 2 ouders nodig; één uit groep 5a en één uit groep 6.

Er zijn al enkele aanmeldingen binnengekomen. Wilt u ook graag mee? U kunt zich opgeven bij de leerkracht van uw kind.

De begeleiders worden gekozen door middel van een loting. Ook wordt er gekeken of ouders eerder mee zijn geweest op schoolreis. U hoort t.z.t. welke ouders er meegaan.

Groep drie op excursie naar een kasteel

Op vrijdag 18 mei gaan de groepen 3 naar de Fraeylemaborg met de bus.

Hiervoor vragen we begeleiding van enkele ouders. Graag opgeven bij de leerkracht.

Voetbal

Het voetbalelftal van onze school is gisteren op een zeer spannend toernooi tweede geworden. Er werd één wedstrijd nipt verloren en dat betekent dat ze uitgeschakeld zijn voor de volgende ronde. Het was een prima toernooi en ze hebben heel veel plezier gehad.

E‐books voor het hele gezin met de VakantieBieb   

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige  ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI‐niveau.   

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt e‐books voor   het hele gezin. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google

Play Store en is een  zomercadeautje van de Bibliotheek. U hoeft hiervoor geen lid te zijn. Van 1 juli tot en met 31  augustus kunnen zowel uw kinderen als uzelf genieten van meer dan 60 e‐books. Winactie: Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor uw kinderen, maken ze kans op een iPad mini  door uit te leggen wat hun favoriete e‐book uit de VakantieBieb is en waarom. Informatie over  deelname en spelvoorwaarden vindt u op www.vakantiebieb.nl 

Kleding inzamelactie op 23-25 mei

Goede kinderkleding kan ingeleverd worden op school in een afgesloten zak. De kleding dient school en heel te zijn. De kleding gaat naar Maxima en is beschikbaar voor gezinnen die het financieel niet breed hebben. (zie bijlage)

Corsonieuws

Knutselavonden

Deze week krijgen de kinderen die zich voor Damsterdag hebben opgegeven een brief mee naar huis met informatie over de knutselavonden. We hebben wederom gekozen voor 3 verschillende avonden zodat iedereen de mogelijkheid heeft om tijdens een van deze avonden aanwezig te zijn. Op deze avonden ben je vanaf 19.30 uur welkom om onder het genot van een kop koffie of thee het pak in elkaar te zetten. De avonden zijn:

Woensdag       16 mei 2018

Donderdag      24 mei 2018

Dinsdag           29 mei 2018

Graag zelf meenemen: schaar, nietmachine + nietjes, knutsellijm (geen pritstift).

Uw kind geen brief?

Is uw kind onverhoopt niet opgegeven? Stuur ons dan zo snel mogelijk een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In verband met het inkopen van materiaal is het erg lastig als er op een later tijdstip nog aanmeldingen komen.


Roosjes
Mede dankzij uw hulp zijn er al bijna 20,000 roosjes van de 32.000  voorbereid, dat is fantastisch! Iedereen enorm bedankt voor de hulp tot nu toe. Er moet nog wel een groot deel daarvan geroosd worden. Uw hulp blijft dus nodig! In de bakken bij de kleuteringang ligt pluiswerk om mee te nemen, dus neem gerust wat mee voor de meivakantie!

Keuken- en wc-rollen

We hebben voor de kar en de loopgroepen meerdere keuken- en wc-rollen nodig. Wilt u deze voor ons verzamelen en in de corsobak bij de kleuteringang leggen? Alvast bedankt!


Met vriendelijke corso-groeten,

Jan-Ligthart corsoteam

Schoolreizen

Groepen 1 t/m 7          € 26,00

Groep 8 kamp             € 75,00

Schoolreisgeld graag storten op:       NL87 RABO 0308 5200 84

                                                           t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

                                                           o.v.v. schoolreis naam + groep kind

Ouderbijdrage

Schoolgeld € 17,50 per kind per schooljaar:   rek nr. NL41 RABO 0313 0253 98

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam.

Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij.

Start uw kind na 1 januari op school dan betaalt u € 9,00.

Vrijdag 27 april zijn alle leerlingen vrij!

De meivakantie is aansluitend aan de Koningsdag. Alle kinderen zijn dus vrij van

27 april tot en met 13 mei.

Ook is de dinsdag na Pinstermaandag een vrije dag. Op 22 mei is er dus geen les voor de leerlingen.

      Fijne meivakantie allemaal. We starten weer op 14 mei.