Template Image 7

infobulletin 29 maart 2018

(geen download beschikbaar)

26

27

28

29

Paas-spelletjes vanaf 12.30 uur

Kleuters nemen een kijkje in de nieuwe klas

30

Goede vrijdag

Iedereen vrij

 

31

1 april Pasen

2

Pasen

3

4

5

Theoretisch verkeers-

examen groep 7

6

7

8

9

10

 

11

12

Maandviering groep 6

13

Kinder-

kleding en

speelgoed

beurs

Olingertil

19.00-21.00

 

14

15

16

Praktisch verkeers-examen groep 7

17

Cito eindtoets

Groep 8A

18

Cito eindtoets

Groep 8A

19

Cito eindtoets

Groep 8A

20

Konings-spelen

21

22

23

Kijkles Rots en Water groep 5 t/m 8

 

24

Cito eindtoets groep 8B

25

Cito eindtoets groep 8B

26              Cito eindtoets groep 8B

27

28

29

                         

Wandelen voor water

De groepen zeven en acht deden woensdag 28 maart mee aan ‘Wandelen voor Water’. De actie is bedoeld om geld in te zamelen en aandacht te hebben voor het drinkwaterprobleem in ontwikkelingslanden. 

 
 

Op excursie naar de boerderij.

Alle onderbouwgroepen hebben woensdag 28 maart een bezoek aan de boerderij gebracht. Ze mochten lammetjes aaien en koeien strelen. Tijdens het bezoek van één groep werd er een kalfje geboren. Fantastisch.

Groep 1D

Er zijn veel nieuwe leerlingen ingestroomd dit schooljaar. Het is natuurlijk erg fijn dat veel ouders onze school kiezen en we willen er voor zorgen dat iedere leerling ook goed begeleid wordt. Om leerlingaantallen in de groep niet te groot te laten worden, starten we zoals al eerder aangekondigd, de volgende week met een nieuwe groep 1. Groep 1D is de naam van de groep. Alle kinderen die vanaf januari 2018 op school zijn gekomen mogen in deze nieuwe groep. Ze beginnen met 13 leerlingen en gedurende dit schooljaar stromen er nog tien kinderen in.

Het was nog even spannend om alle dagen goed bezet te krijgen. Doordat we intern wat geschoven hebben met taken is gelukt om alle dagen bezet te krijgen met een volwaardige leerkracht.

De inzet van leerkrachten is als volgt;

Juf Lysanne    maandag, dinsdag en woensdag

Juf Lisette       donderdagmorgen en vrijdagmorgen

Juf Andrea       donderdagmiddag   

Digitalisering van ons onderwijs

De afgelopen week zijn onze internet sytemen omgezet naar een ander bedrijf. Door deze omzetting was aansluiting op het netwerk op dinsdag en woensdag soms onmogelijk. Ook viel het telefoonverkeer soms weg. Onze excuses voor deze overlast.

Vanaf vandaag werkt het hele team van de Jan Ligthart met MOO (Mijn Omgeving Online). MOO bestaat uit een digitale werk- en leeromgeving, Door deze aanpassing maakt de organisatie van de digitalisering van ons onderwijs een mooie stap. We kunnen nu gebruik maken van een zeer ruim aanbod van software in het onderwijs.

 
 

Het verkeersexamen van groep 7

Het theoretisch verkeersexamen wordt op donderdag 5 april in school afgenomen.

Het praktisch verkeersexamen is op maandag 16 april. De organisatie is afhankelijk van veel mankracht. Er zijn al een paar ouders die zich aangemeld hebben als hulpouder, maar het zou fijn zijn als er nog een paar ouders bij komen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U wordt dan verwacht om 08.00 uur op school en u bent om 12.00 uur klaar.

Rots en Water kijkles

Op maandag 25 april is de laatste les ‘Rots en Water’ voor de groepen 5 t/m 8. Alle ouders mogen tijdens deze les komen kijken.

Het rooster is als volgt:

08.15-09.00       groep 8A

09.00-09.45      groep 8B

10.00-10.45       groep 6

10.45-11.30       groep 5

12.30-13.15       groep 7B

13.15-14.00       groep 7A

Corsonieuws

Staat uw kind al ingeschreven voor Damsterdag? 

De inschrijfformulieren hangen nog bij de ingang van de klaslokalen tot vrijdag 6 april. Dan worden de lijsten weggehaald. Inschrijven kan ook via de e-mail: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag in de mail de naam van uw kind, de groep en de keuze voor deelname in de middag, avond of beide vermelden.

U ontvangt op een later tijdstip meer informatie over de loopgroepen, de knutselavonden op school en de gewenste kleding voor de kinderen.

Bedankt voor uw hulp!

Mede dankzij uw hulp zijn er al bijna 17.000 roosjes van de 32.000 voorbereid, dat is fantastisch! Iedereen enorm bedankt voor de hulp tot nu toe. Er moet nog wel een groot deel daarvan geroosd worden. Uw hulp blijft dus nodig. Iedere vrijdagochtend vanaf 8.15 uur is een aantal leden van het corsoteam op school bezig. Gaat u liever thuis aan de slag? In de bakken bij de kleuteringang ligt pluiswerk om mee te nemen. Weet u niet hoe het moet? Spreek dan een van de leden van het corsoteam aan of kijk op onze website voor een instructie: http://papiercorso.jan-ligthart.nl/

Keuken- en wc-rollen

We hebben voor de kar en de loopgroepen meerdere keuken- en wc-rollen nodig. Wilt u deze voor ons verzamelen en in de corsobak bij de kleuteringang leggen? Alvast bedankt!

Met vriendelijke corso-groeten,

Jan-Ligthart corsoteam

Het team OBS Jan Ligthart wenst u....