Template Image 1

info bulletin 22 maart 2018

(downloaden)

19

20

21

Openbaar onderwijs dag

Alle leerlingen zijn vrij

22

Kunst-carrousel

23

Scholierenloop inschrijf

Stop

Schoon-maakactie

24

25

26

27

28

Wandelen voor water

29

Paas-spelletjes vanaf 12.30 uur

Kleuters nemen een kijkje in de nieuwe klas

30

Goede Vrijdag

 

31

1 april

Pasen

2

Tweede Paasdag

3

4

5

6

7

8

9

10

 

11

12

Maandviering groep 6

13

Kinder-

kleding en

speelgoed

beurs

Olingertil

19.00-21.00

 

14

15

                         

Openbaar onderwijsdag

Gisteren hadden alle leerlingen een lesvrije dag, omdat de leerkrachten een openbaar onderwijs dag hadden in Groningen.

De dag werd gevierd in de voormalige Suikerunie. Het programma was gericht op de waarde van het openbaar onderwijs en de rol van de leerkracht. Het programma begon met een prachtige opening verzorgt door ‘Jongens van de Lucht’.  Gedurende de dag werden er workshops gegeven en waren er verschillende zeer uiteenlopende presentaties. Van onze school trad er een groep kinderen op. Ze presenteerden een dans voor ongeveer duizend toeschouwrs. Prachtig gedaan!! 

Fluor ouder

Vorige week  hadden we een oproep gedaan voor ouderhulp bij het fluor spoelen op de maandagmorgen. Er heeft zich één ouder gemeld, maar we zoeken nog meer. Bent u beschikbaar om de week of eens per vier weken? Dan graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Tulpenactie van de ouderraad

Onze leerlingen hebben tulpen verkocht. Het geld dat ze daarmee verdiend hebben wordt ingezet om iets leuks te kopen voor de school. De leerlingen hebben heel veel verkocht. Voor school blijft een vrij besteedbaar bedrag over van € 1205,-- De ouderraad heeft het beheer over dit geld. Wanneer er iets aangeschaft wordt, hoort u daarvan.

Kunstcarrousel

Vandaag hebben alle groepen weer ‘kunstcarrousel’. Dat houdt in dat ieder kind les krijgt van een expert op expressie gebied. Dit kan een les kleien zijn, maar ook dans, zang, yoga of toneel. Als school huren we artiesten of vakleerkrachten in die specialist zijn in deze discipline. Vrijwel ieder kind vindt dit fantastisch. We hebben 5 rondes per jaar waarbij de activiteiten per keer wisselen. Ieder kind komt zo in aanraking met een heel breed expressie gebied.

Cito oefentoets groep 8

Maandagochtend hadden beide groepen 8 de Cito oefentoets van de Eindcito. Deze oefentoets werd op de laptop gemaakt. Ook de Eindtoets wordt door alle leerlingen op de laptop gemaakt. De leerlingen vinden het erg fijn en overzichtelijk om dit op de laptop te mogen doen in plaats van op papier. Het oefenen geeft de kinderen vertrouwen voor de echte toets in april.

Paasspelletjes

Op donderdag 29 maart hebben de kleuters samen met de kleuters van de Citer en de oudste peuters een paascarrousel met spelletjes en knutsels. De groepen 3 en 4 gaan paasknutsels maken. De groepen 5 tot en met 8 gaan paaseitjes schieten.

Alle kinderen krijgen een ei van school. Ze moeten wel zelf broodjes meenemen voor tussen de middag, behalve groep 7 en 8. Zij gaan eieren bakken en krijgen een broodje.

Kijkje in de nieuwe klas

Er is druk gewerkt aan de inrichting van de nieuwe kleuterklas en het ziet er al heel gezellig uit! Donderdagmiddag 29 maart zullen de kleuters een kijkje nemen in de nieuwe kleuterklas, zodat zij weten waar ze vanaf 2 april heen moeten.

Op de fiets? Even niets…. Smartphone gastles in groep 7

Veel mensen – volwassenen en kinderen – bellen, whatsappen of luisteren muziek op de fiets. Beter van niet! Op de fiets? Even niets….is een interactieve verkeersles voor leerlingen van groep 7 in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Traffic Skills.

Tijdens de gastles zijn de leerlingen met elkaar in gesprek gegaan over verkeersgedrag. Wat zijn de gevolgen van bellen, sms’en en muziek luisteren in het verkeer? Hierbij wordt aan de hand van een aantal filmpjes gediscussieerd over de gevaren van afleiding op de fiets. Met behulp van de fietssimulator kunnen de leerlingen ervaren wat het effect is van appen op de fiets.

 
 

Schoonmaakactie

Iedere week heeft een groep uit de Olingertil de taak om het schoolplein op te ruimen. Wij doen dit omdat we in een schone verzorgde omgeving willen spelen en werken. Morgen, vrijdag 23 maart, gaan we met de leerlingen vanaf groep 6 een nog groter gebied opruimen. Door deze opruimactie in het kader van ‘Nederland Schoon’, gaan we de omgeving van de school ook van alle rommel ontdoen. De gemeente Appingedam stelt materiaal beschikbaar en komt het startschot geven. De kinderen lopen tijdens deze actie door hoog en nat gras. Zorgt u voor goed schoeisel? Bij slecht weer wordt de actie volgende week gehouden.

Wandelen voor water

De groepen zeven en acht doen woensdag 28 maart mee aan ‘Wandelen voor Water’. De actie is bedoeld om geld in te zamelen en aandacht te hebben voor het drinkwaterprobleem in ontwikkelingslanden. Deze actie wordt om het jaar gehouden. De kinderen lopen 6 kilometer met een rugzak waarin 6 liter water zit. Dit is de afstand die gemiddeld moet worden gelopen in een ontwikkelingsland om schoon water te verkrijgen. Zes liter water weegt zes kilo. In het begin lijkt dit niet zo zwaar, maar na zes kilometer denk je daar wel anders over.

Ouderportaal ‘Mijn School’

Half februari hebben wij ons nieuwe ouderportaal ‘Mijn School’ opengezet voor alle ouders.

Mijn school is een beveiligde en afgeschermde omgeving voor ouders van leerlingen van obs Jan Ligthart. Uitsluitend ouders van deze leerlingen hebben toegang tot dit gedeelte van de website. Mijn school is tevens een belangrijk digitaal communicatiemiddel dat onze leerkrachten gebruiken om contact te onderhouden met de ouders van hun leerlingen. Zo is elke ouder gekoppeld aan de groep van zijn/haar zoon of dochter.

Als het goed is, hebben alle ouders nu een mail ontvangen waarbij je kunt inloggen in het ouderportaal. Als u geen mail hebt gekregen of het lukt niet met inloggen, dan graag even contact opnemen met juf Andrea of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook zit er bij dit ouderportaal een app, die u makkelijk kunt downloaden op uw telefoon.

Op het ouderportaal komen mededelingen te staan, de agenda, nieuwtjes en documenten.

In de toekomst willen wij ook de oudergespreksplanner gaan gebruiken.

Praktisch verkeersexamen groep 7

Maandag 16 april heeft groep 7 het praktisch verkeersexamen. Het organiseren van het verkeersexamen kunnen de mensen van Veilig Verkeer Nederland niet alleen. Zij hebben uw hulp hierbij dringend nodig!

Wat hebben zij als ouder/ vrijwilliger nodig in Appingedam:

  • Starters / finishers (begeleiding leerlingen tijdens start en opvang bij finish – onder andere uitdelen en inname hesjes) – totaal 2 personen
  • Controleposten (controleren verrichtingen leerlingen tijdens de examenrit) – minimaal 10 personen.

Mocht u zin hebben om mee te willen werken, dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het hoeven geen ouders van groep 7 te zijn, maar mogen ook een opa, oma, oom of tante zijn.

Wilt u het volgende aangeven in de mail:

  • De voorkeur voor start/finish post, controlepost en of men in de ochtend vanaf ongeveer 8.00 uur aanwezig kan zijn.

Iedereen zal door de organisatie voor aanvang van het examen worden geïnformeerd wat zijn/haar taak is.