Template Image 1

infobulletin 15 maart 2018

(downloaden)

12

13

14

 

15

Ziek zijn

Themadag

Inloop onderbouw van 8.15 – 9.15 uur

GGD onderzoek groep 7

Kunst-carrousel

16

17

18

19

Uitloopdag GGD onderzoek groep 2 en 7

20

21

Openbaar onderwijs dag

Alle leerlingen zijn vrij

22

Kunst-carrousel

23

Scholierenloop inschrijf

stop

24

25

26

27

28

29

Paas-spelletjes

30

Goede Vrijdag

 

31

1 april

Pasen

                         

Olingertil thema: Ziek zijn

De peuters en de kleuters van ‘De Olingertil’ werken van 5 maart tot en met 16 maart gezamenlijk aan het thema ‘ziek zijn’. Vanmorgen was er een kijkmoment voor ouders. Prachtig dat er zoveel belangstelling was!

 
 

Set oortjes

Alle kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen eenmalig een set oortjes van school. Deze oortjes kunnen gebruikt worden bij de laptops en i-pads.

Maak kennis met tennis

Afgelopen dinsdag heeft meester Edwin van Smashing namens L.T.C. ’t Fivelveld in Appingedam leuke, uitdagende tennis clinics gegeven aan de groepen 3 t/m 6.

                              

Op woensdag 28 maart a.s. is er een gratis proefles bij de vereniging (Farmsumerweg 19-1

in Appingedam).

Groep 3&4                   14.30 – 15.30 uur

Groep 5&6                   15.30 – 16.30 uur

Groep 7&8                   16.30 – 17.30 uur

Praktisch verkeersexamen groep 7

Maandag 16 april heeft groep 7 het praktisch verkeersexamen. Het organiseren van het verkeersexamen kunnen de mensen van Veilig Verkeer Nederland niet alleen. Zij hebben uw hulp hierbij dringend nodig!

Wat hebben zij als ouder/ vrijwilliger nodig in Appingedam:

  • Starters / finishers (begeleiding leerlingen tijdens start en opvang bij finish – onder andere uitdelen en inname hesjes) – totaal 2 personen
  • Controleposten (controleren verrichtingen leerlingen tijdens de examenrit) – minimaal 10 personen.

Mocht u zin hebben om mee te willen werken, dan kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het hoeven geen ouders van groep 7 te zijn, maar mogen ook een opa, oma, oom of tante zijn.

Wilt u het volgende aangeven in de mail:

  • De voorkeur voor start/finish post, controlepost en of men in de ochtend vanaf ongeveer 8.00 uur aanwezig kan zijn.

Iedereen zal door de organisatie voor aanvang van het examen worden geïnformeerd wat zijn/haar taak is.

Eindtoets groep 8

Groep 8A heeft de centrale eindtoets op 17+18+19 april

Groep 8B heeft de centrale eindtoets op 24+25+26 april

Iedere basisschool moet verplicht een eindtoets afnemen. Op onze school maken we de digitale eindtoets van Cito. De resultaten van deze toets zijn mede bepalend voor de verwijzing naar het voortgezet onderwijs. De toetsuitslag wordt na de meivakantie aan ons doorgegeven. De leerkrachten van groep 8 geven de resultaten direct mee aan de leerlingen.

Op 20 maart krijgen alle leerlingen van groep 8 een oefentoets, zodat ze weten hoe de echte toetsafname in zijn werk gaat. De oefentoets duurt ongeveer een half uur.

 
 

Extra geld onderwijs

Er is gestaakt in het onderwijs. U weet daar alles van. Het eerste resultaat van de stakingen is dat er extra geld gegenereerd wordt om de werkdruk te verminderen. Onze school krijgt vanaf aanstaand schooljaar daarvoor op jaarbasis ongeveer € 45.000,-. Dit bedrag loopt op tot bijna het dubbele in 2021. Leerkrachten gaan in maart /april een besluit nemen over de besteding van het geld. Zodra er iets over bekend is, wordt u geïnformeerd.

 

Rots en Water

iedere groep krijgt trainingen in sociale vaardigheid. Drie van onze leerkrachten hebben een opleiding gevolgd, zodat zij deze trainingen mogen geven. De trainers zijn juf Esther, juf Mirte en juf Mirjam. Iedere les zijn er twee trainers ingezet.
Met de lessen was al een start gemaakt, maar deze zijn door ziekte niet afgerond. Nu pakken we dat weer op.

De bovenbouw krijgt nog drie lessen. Deze zijn op 26 maart, 9 en 23 april. Trainers zijn juf Mirte en juf Esther. De onderbouw krijgt nog vijf lessen op 14 en 28 mei, 4 en 25 juni en 9 juli. Trainers zijn juf Mirjam en juf Mirte.

The Daily Mile, een kwartiertje rennen!
De leerlingen van groep 4 en groep 4/5 gaan elke maandag de Daily Mile lopen samen met de groepsleerkracht. De Daily Mile is een project welke sinds kort in Nederlands is. Het doel hiervan is buiten de school bewegen oftewel een kwartier lang een route lopen/hardlopen, zodat de leerlingen hun energie kwijt kunnen. De leerlingen gaan in hun gewone kleren deze route lopen, maar mogen loopschoenen meenemen. Maandag 19 maart gaat dit project van start en elke maandag zal Pabo stagiaire Larissa Snijder dit met de leerkracht en leerlingen uitvoeren. De leerlingen van groep 4/5 gaan de Daily Mile ook op de donderdagen lopen.

Fluor ouderhulp op maandagmorgen 

Iedere maandagochtend wordt er met fluor gespoeld op onze school. Ouders zorgen er voor dat de fluorbekers in de groepen komen. Wilt u meehelpen op de maandagochtend? Mag ook om de week. Graag doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NSA

De NSA sportmix van 21 maart wordt verplaatst naar 28 maart.

Het andere NSA programma op 21 maart gaat gewoon door.

Doekoemunten

Van maandag 19 maart tot en met 22 april krijgen klanten Doekoemunten bij aankoop van actieproducten bij de COOP. Deze munten kunt u doneren aan een school. Wij worden er blij van als u ze aan onze school doneert. Alvast bedankt.

 
 

Scholierenloop

In de vorige nieuwsbrief stond een uitgebreid artikel over de scholierenloop die op 7 april wordt gehouden in Delfzijl. AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert Scholierenloop.

Opgave via school kan nog tot volgende week donderdag. Het kost € 2,50 per kind. Bij opgave direct afrekenen. Opgave kan bij de leerkracht of door een mail te sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met hierin vermeld: de leeftijd, jongen/ meisje en naam.

  

Training

Op maandag 26 maart en woensdag 4 april bestaat de mogelijkheid voor de deelnemers aan de Scholierenloop van dit jaar, om te trainen onder begeleiding van de trainers van AV Fivelstreek. De trainingen vinden plaats van 18.00 tot 19.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark Centrum. 

Straatvoetbaltoernooi

Op woensdag 16 mei en vrijdag 18 mei 2018 organiseren we in Appingedam weer het KNVB 4x4 straatvoetbal toernooi. De voorrondes zullen plaatsvinden op woensdag 16 mei op het Kerkplein bij de Nicolaikerk te Appingedam. De finale op vrijdag 18 mei zullen gespeeld worden eveneens op het Kerkplein met boarding.

Deelnemende teams worden onderverdeeld in jongens en meisjes in vier leeftijdsgroepen:

6,7 jaar; 8 t/m 10 jaar; 11 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar.

Zorg dat jullie een teamleider meenemen van 18 jaar of ouder!!!

Opgave kan door middel van het aanmeldingsformulier vanaf 1 april  via school of via email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Lever je formulier voor 23 april in op school of stuur  je formulier voor 23 april weer op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om problemen te voorkomen graag invullen: Teamnaam, naam school, de namen van de spelers en de geboortedata + naam leider, emailadres en/ of telefoonnummer.

Namens de organisatie alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Gerard Zeeman

Jan Medema