Template Image 8

info bulletin 8 maart 2018

(downloaden)

5

6

 

7

8

Meester

Siemon en Juf Andrea afwezig

Groep 3a en 3b bibliotheek bezoek

9

Meester Siemon afwezig

Tulpen kunnen opgehaald worden in de centrale hal vanaf 11.30 uur

10

11

12

GGD onderzoek groep 2

13

Tennisclinic groep 3 t/m 6

GGD onderzoek groep 2

14

15

Ziek zijn

Themadag

Inloop onderbouw van 8.15 – 9.15 uur

GGD onderzoek groep 7

16

17

18

19

Uitloopdag

GGD onderzoek groep 2 en 7

20

Er wordt een nieuwe datum geprikt over de begeleiding van de leerlingen

Kunst-carrousel

21

Openbaar onderwijs dag

Alle leerlingen zijn vrij

22

Kunst-carrousel

23

Scholierenloop inschrijf

stop

24

25

26

27

28

29

Paas-spelletjes en paaslunch

30

Goede Vrijdag

 

31

1 april

Pasen

                         

                Op bezoek bij Botje Bij

Maandag 5 maart is groep 4 naar de bibliotheek geweest om een bezoek te brengen aan Botje Bij. Bij Botje Bij staat het verband tussen ontluikend programmeren, ontluikend (gedichten) lezen en het stimuleren van de verbeelding bij kinderen centraal. Met behulp van de Bee-Bot gaan leerkrachten aan de slag met aansprekende activiteiten. De Bee-Bot is een programmeerbare robot waarmee kinderen zelf een bepaalde route kunnen uitstippelen, instellen en doorlopen. Hieronder enkele foto’s van groep 4 die aan het programmeren zijn.

 
 

GGD gezondheidsonderzoek groep 2 en groep 7

Op maandag 12 maart en dinsdag 13 maart komt de GGD langs om de kinderen van groep 2 te onderzoeken. En op donderdag 15 maart en maandag 19 maart komt de GGD de leerlingen van groep 7 onderzoeken. Het gehoor wordt getest, de ogen worden bekeken en er wordt gekeken naar het gewicht en de lengte.

De werkwijze is wat veranderd. U ontvangt een brief waarin de inhoud van het onderzoek wordt uitgelegd. Het onderzoek bestaat uit het digitaal invullen van een vragenlijst op de serviceportaal van de GGD en een onderzoekje van het kind door de doktersassistente op school. Om in te kunnen loggen op het serviceportaal van de GGD ontvangt u een persoonlijke inlogcode. De GGD heeft toestemming nodig van de ouders om te kinderen te mogen onderzoeken. U kunt dit digitaal aangeven nadat u bent ingelogd op het serviceportaal. U heeft reeds een digitaal schrijven hierover van de GGD gekregen, of u ontvangt deze binnenkort.

Tennisclinic groep 3 t/m 6

Dinsdag 13 maart heeft groep 3 t/m 6 onder schooltijd een tennisclinic die gegeven wordt door Tennisvereniging Fivelveld Appingedam.

 
 

Olingertil thema: Ziek zijn

De peuters en de kleuters van ‘De Olingertil’ werken van 5 maart tot en met 16 maart gezamenlijk aan het thema ‘ziek zijn’. Er staat een laboratorium in school en er komt een echte apotheker iets vertellen over medicijnen. Misschien gaan we zelf ook wel pillen maken.

Alle onderbouw groepen gaan leuke en leerzame dingen doen binnen het thema. Komt u kijken? Dat zou leuk zijn.

U bent van harte welkom op 15 maart van 8.15 tot 9.15 uur. Misschien wil uw kind u wel een rondleiding geven door ‘de Olingertil’.

Dinsdag 20 maart: Er was een avond gepland over de begeleiding van HBG-kinderen

Gepland was een avond over de zorg van HBG-leerlingen. Maar bij nader inzien merken wij dat er vraag is naar uitleg over de complete zorgbegeleiding die leerlingen krijgen. Dus niet alleen voor kinderen die meer aankunnen, maar ook voor kinderen die moeite hebben met leren. 

Omdat de avond hiervoor anders wordt ingevuld, plannen wij hiervoor een nieuwe avond.

Dus 20 maart gaat niet door.

Scholierenloop

AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert zaterdag 7 april voor de 44e keer de Scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. Op het Sportpark Centrum worden de verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school. In 2017 werd de wedstrijd gewonnen door OBS de Munte. De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

Ieder jaar doen er rond de 350 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 25 verschillende series worden er 3 verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over 2 ronden. Bij de 800 meter series lopen er hazen voor de leerlingen. Bij de 200 en 400 meter zijn er geen hazen, maar wel hardlopers die mee rennen om ze te begeleiden en in de gaten te houden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school. De aanvangstijd zal om + 13.00 uur zijn. De juiste starttijden per leeftijdsgroep zult u van te voren ontvangen.

 
 

Voor alle deelnemers is er een leuke herinneringsmedaille en de nummers 1, 2 en 3 worden gehuldigd op het podium. Daarnaast zijn er natuurlijk ook prijzen voor de winnende scholen.

 De afstanden zijn:

Jongens en meisjes 4 jaar 200 m.

Jongens en meisjes 5 jaar 200 m.

Jongens en meisjes 6 jaar 400 m.

Jongens en meisjes 7 jaar 400 m.

Jongens en meisjes 8 jaar 400 m.

Jongens en meisjes 9 jaar 800 m.

Jongens en meisjes 10 jaar 800 m.

Jongens en meisjes 11 jaar 800 m.

Jongens en meisjes 12 jaar 800 m.

Geef je op voor donderdag 15 maart a.s. door een mail te sturen naar: Mirjam Berghuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met hierin vermeld: de leeftijd, jongen/ meisje en naam.

Training

Op maandag 26 maart en woensdag 4 april bestaat de mogelijkheid voor de deelnemers aan de Scholierenloop van dit jaar, om te trainen onder begeleiding van de trainers van AV Fivelstreek. De trainingen vinden plaats van 18.00 tot 19.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark Centrum. 

Straatvoetbaltoernooi

Op woensdag 16 mei en vrijdag 18 mei 2018 organiseren we in Appingedam weer het KNVB 4x4 straatvoetbal toernooi. De voorrondes zullen plaatsvinden op woensdag 16 mei op het Kerkplein bij de Nicolaikerk te Appingedam. De finale op vrijdag 18 mei zullen gespeeld worden eveneens op het Kerkplein met boarding.

Deelnemende teams worden onderverdeeld in jongens en meisjes in vier leeftijdsgroepen:6,7 jaar; 8 t/m 10 jaar; 11 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar.

Zorg dat jullie een teamleider meenemen van 18 jaar of ouder!!!

Opgave kan door middel van het aanmeldingsformulier  vanaf 1 april  via school of via email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Lever je formulier voor 23 april in op school of stuur je formulier voor 23 april weer op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Om problemen te voorkomen graag invullen: Teamnaam, naam school, de namen van de spelers en de geboortedata + naam leider, emailadres en/ of telefoonnummer. Namens de organisatie alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Gerard Zeeman

Jan Medema