Template Image 6

infobulletin 11 januari 2018

(downloaden)

 
8 januari
Start Zilveren Weken
Hoofdluis-controle
10 januari
Schoolbattle groep 8
voetbal
12 januari
Verjaardag juf Greet, juf Marianne en juf Gwen
15 januari
Begin toets weken
Zilveren weken
19 januari
Koken met kleuters
22 januari
Toetsweek
23 januari
Kunst-carrousel
24 januari
Nationale voorleesdagen
26 januari
Koken met kleuters
29 januari
Toetsweek
Meester Siemon deze week afwezig
30 januari
Kunst-carrousel
2 februari
Koken met kleuters
5 februari
Margedag Alle kinderen vrij!
 
 
 
 
Toetsweken
Januari staat in teken van de Cito-toetsen. Twee keer per jaar worden de kinderen getoetst d.m.v. de Leerling Volg Systeem (LVS) toetsen. We nemen de toetsen af voor de vakken rekenen, spelling, begrijpend lezen, technisch lezen en woordenschat. We nemen drie weken de tijd om alle toetsen af te nemen. We beginnen op maandag 15 januari. 
Het scheelt enorm als iedereen goed uitgerust en gezond aan de toetsen kan beginnen. Dus op tijd naar bed en gezond weer op!
 
Verjaardag juf Greet, Juf Marianne en juf Gwen
Op vrijdag 12 januari vieren juf Gwen, juf Marianne en juf Greet hun verjaardag. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen.
 
 
Zilveren weken
Het proces van groepsvorming begint na elke vakantie weer opnieuw. De Zilveren Weken – de twee weken na de kerstvakantie – is een belangrijk periode om te werken aan een positieve en veilige klas. Deze weken geven je de mogelijkheid om elkaar opnieuw te leren kennen en op die manier aan een positieve groepssfeer voor de rest van het jaar te werken.
 
 
 
Voetballen
De groepen één, twee en drie krijgen op 12 en 13 februari een voetbalclinic aangeboden. Deze voetballes is onder schooltijd. 
 
Eurocup School Battle 
Gisteren hebben we met twee teams meegedaan aan de Eurocup School Battle. Er werd gespeeld in de loods van Wijne Barends te Delfzijl, die omgetoverd was tot een voetbalarena. Eerst werd er gespeeld in voorrondes, daarna kwamen de kwart, de halve en de hele finale. 
Beide teams hebben heel veel plezier gehad. Ze wonnen veel wedstrijden. Uiteindelijk ging
team twee net niet door naar de kwartfinale, terwijl team één de kwartfinale won met 3-0 van 
‘De Borgstee’. Ons eerste team is uiteindelijk vierde geworden. Goed gedaan.
 
 
 
Naschoolse activiteiten
Bij de digitale aanmeldingen die zijn gedaan vóór de kerstvakantie is iets misgegaan. Wilt u als u een kind heeft aangemeld via de site, dit ook nog aangeven via het aanmeldstrookje. Wij weten dan zeker dat we niemand hoeven teleur te stellen. Excuses voor dit ongemak en bedankt voor de moeite.
Wilt u het aanmeldstrookje dat vandaag wordt meegegeven uiterlijk 18 januari weer inleveren bij de leerkracht?
 
Luizenmoeder gezocht
Wij zijn op zoek naar een ouder die ons wil helpen bij de hoofdluizencontrole. Elke maandagochtend na een vakantie vindt er een controle plaats. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Beja de Gries. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Schoolbeker: mijn schoolbeker lekt, wat moet ik doen? 
Als de schoolbeker lekt, is in veel gevallen de veiligheidsstop in de deksel open. Dit kunt u zelf als volgt herstellen: Druk d.m.v. een stomp voorwerp via de onderkant van de deksel het kapje van de deksel af. Haal de veiligheidsstop los van de (bovenkant) van de deksel en steek de veiligheidsstop met de smalle kant vanaf de onderkant van de deksel weer door het gat, zodat de stop het gat afdicht. Druk de stop in het gat en druk de smalle zijde vast aan het puntje aan de bovenzijde van de deksel. Druk het kapje weer vast op de deksel. De beker is weer klaar voor gebruik en zou niet meer mogen lekken.
 
Mocht het nodig zijn, zijn zowel de veiligheidsstop als een afdichtring per set te koop voor 
1 euro bij Lisa.
 
Druk & Dwars
Binnenkort start er een nieuwe training Druk & Dwars 
(zie flyer in de bijlage). 
De ouderbegeleiding vindt plaats in 7 wekelijkse groepsbijeenkomsten. Het hoofddoel van de cursus is het vergroten van de vaardigheid en zelfvertrouwen van ouders in het omgaan met het drukke en dwarse gedrag van hun kind. Er wordt aandacht besteed aan het vergroten van de draagkracht van ouders, het verminderen van stress, het verbeteren van de communicatie en het verminderen van ongewenst gedrag van het kind. 
 
Er is nog plaats voor enkele ouderparen. Mocht u hier belangstelling voor hebben, dan graag aanmelden via de website www.drukendwars.nl of bij de intern begeleider van de school.
 
Gevonden voorwerpen
Alle gevonden voorwerpen liggen nog tot en met vrijdag 19 januari op het podium. Wat er deze dag na 12.00 uur nog ligt, gaat naar Humanitas. 
 
Ouderbijdrage
De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden. 
Het gaat om de volgende bedragen:
 
Schoolgeld € 17,50 per kind per schooljaar rek nr. NL41 RABO 0313 0253 98
t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij? Start uw kind na 1 januari op school dan betaalt u € 9,00 
 
Fluor spoelen € 3,00 zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt. 
 
Schoolreizen
Groep 1-2 12 juli Landgoed Nienoord € 26,00
Groep 3-4 03 juli Aqua Zoo Leeuwarden € 26,00
Groep 5-6 10 juli Wildlands Emmen € 26,00
Groep 7 02 juli Schloss Dankern € 26,00
Groep 8 20-22 juni Kwartjesberg Drouwen € 75,00
 
Alle schoolreizen gaan met de bus. Groep 8 gaat met auto’s. 
 
Schoolreisgeld graag storten op: NL87 RABO 0308 5200 84 
t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs
o.v.v. schoolreis naam + groep kind