Template Image 6

infobulletin 21 december 2017

(downloaden)

18

19

20

21

Kerst knutsel-ochtend.

Kinderen om 12.00 uur vrij.

Kerstdiner van

17.00 – 18.30 uur. Inloop vanaf 16.45 uur

22

Speelgoed-ochtend groep 1/2

Om 12.00 uur vakan-tie tot 8 januari

23

24

25

Vakantie

Eerste kerstdag

26

Tweede kerstdag

27

28

29

30

31

1

Nieuwjaarsdag

2

3

4

5

6

7

8 januari

Start Zilveren Weken

Hoofdluis-controle

9

10

Schoolbattle groep 8

Voetbal

11

12

Verjaardag juf Greet, juf Marianne en juf Gwen

13

14

15

Begin toets weken

Zilveren weken

16

 

17

18

19

Koken met kleuters

20

21

                         

Zilveren weken

Het proces van groepsvorming begint na elke vakantie weer opnieuw. De Zilveren Weken – de twee weken na de kerstvakantie – is een belangrijk periode om te werken aan een positieve en veilige, gezellige klas. Deze weken geven je de mogelijkheid om elkaar opnieuw te leren kennen en op die manier aan een positieve groepssfeer voor de rest van het jaar te werken.

Kersteditie

Vandaag komt ook onze schoolkrant uit. Deze digitale krant is gevuld met bijdragen van vrijwel alle leerlingen en wordt u per mail gezonden. Ook is de krant te zien op onze website onder het kopje ‘infobulletins’ www.jan-ligthart.nl

Luizenmoeder gezocht

Wij zijn op zoek naar een ouder die ons wil helpen bij de luizencontrole. Elke maandagochtend na een vakantie vindt er een controle plaats. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Beja de Gries: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerst

Vandaag staat de school in het teken van kerst. Vanochtend is er geknutseld, gebouwd, getekend en konden er spelletjes worden gedaan. Ook was er een circuit in het speellokaal en konden de kinderen bingo spelen. Het was een leuke en gezellige ochtend! Meer foto’s zijn vanaf morgen te zien op ons website: www.jan-ligthart.nlKerstdiner

Vanavond is het jaarlijkse kerstdiner. Vanaf 16.45 uur mogen de kinderen op school komen. Kinderen en ouders (met eten) komen via de hoofdingang binnen en lopen langs het koor. Het kinderkoor bestaat uit leerlingen van groep 6.

Ouders die hun kinderen weer willen ophalen kunnen zich verzamelen in de gemeenschappelijke ruimte vanaf 17.45 uur. Ze krijgen van de OR tegen 18.30 uur een seintje dat ze hun kind(eren) kunnen ophalen uit de klas.

Verjaardag juf Greet, Juf Marianne en juf Gwen

Op vrijdag 12 januari vieren juf Gwen, juf Marianne en

juf Greet hun verjaardag. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen.

Schoolbattle Eurocup Voetbal

Woensdag 10 januari doen we met twee teams uit groep acht mee aan het Schoolbattle toernooi van Eurocup Delfzijl. Samen met andere scholen uit de regio strijdt obs Jan Ligthart mee om het kampioenschap. Team 1 van onze school zit in poule B en start om 14.58 uur. Team Jan Ligthart 2 start om 16.20 uur. De finale wordt om 18.45 uur gespeeld.

We spelen in de Wijne Barends Loods aan de handelskade 5 in de haven van Delfzijl. Leuk als u ons komt aanmoedigen.

Koken met kleuters

Op 19, 26 januari en 2 februari zijn er kooklessen voor kleuters. Alle kleutergroepen komen aan de beurt. Prachtig!

Vijfde ziekte en zwanger zijn.

Een drietal kinderen in de Olingertil heeft de ‘vijfde ziekte’. De klachten die bij de ziekte horen zijn kleine rode vlekjes in het gezicht, soms vuurrode wangen en soms koorts. Later breiden de vlekjes zich uit over het lichaam en kunnen gaan jeuken. Na een week verdwijnt de vlekjes meestal vanzelf weer.

Iemand die ziek wordt kan iemand anders besmetten doordat er kleine druppeltjes met het virus in de lucht verspreid worden door hoesten of niezen. Als de vlekjes verschijnen is het besmettingsgevaar meestal weer verdwenen.

Als u zwanger bent en u hebt de ziekte nog niet eerder gehad, dan moet u even goed opletten.

Vooral als u anderen over de vloer hebt die de ziekte wel hebben. Twijfelt u, raadpleeg dan de arts. U kunt kinderen wel gewoon naar de Olingertil brengen en halen.

Ouderbijdrage

De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden. Het gaat om de volgende bedragen:

Schoolgeld € 17,50 per kind per schooljaar    rek nr.  NL41 RABO 0313 0253 98

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij? Start uw kind na 1 januari op school dan betaalt u € 9,00

Fluor spoelen € 3,00 zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt. Schoolreis: Bedrag is nog niet bekend, in januari wordt dat bekend gemaakt.

Vakantie

Vanaf 22 december 12.00 uur is het vakantie

De school start weer op maandag 8 januari om 8.15 uu.

Het team van de Jan Ligthart wenst u een hele gezellige Kerst en een heel gelukkig 2018.