Template Image 7

infobulletin 30 november 2017

(downloaden)

27

28

29

30

1 december

2

3

4

Sinterklaas

Aankomst 8.30 uur

5

Sinterklaas

6

Groep 4 naar gemeentehuis

7

Bezoek Groninger museum groep 4 en 7b

8

Bezoek Groninger museum groep 1/2a

9

 

 

 

10

11

12

Staking

13

Bezoek Groninger museum groep 1/2b en 7a

14

Bezoek Groninger museum groep 1/2c en 8b

15

Bezoek Groninger museum groep 3a en 3b

16

17

18

19

Bezoek Groninger museum groep 4/5 en 6

20

Naar Groninger Museum

Groep 5 en 8A

21

Kerstviering

Kinderen om 12.00 uur vrij.

Kerstdiner van

17.00 - 19.00 uur

22

Start Kerst-vakantie

23

Vakan-tie tot 8 januari

24

                           

De rommelpiet is geweest

Wat schrokken de juffen en meesters afgelopen maandagochtend toen ze op school kwamen! Het was een grote chaos, de rommelpiet was geweest. Naast de enorme rommel had hij gelukkig ook wat lekkers meegenomen voor de kinderen. Gelukkig was Schoenenpiet ook langs geweest en zat er in elke schoen een leuke verrassing.

Voorleeswedstrijd

Op dinsdag 28 november streden Jennifer Knoppers, Jente van Dijken, Carmen Kakisina en Inèz Leutscher om de titel van voorleeskampioen.

Aangemoedigd door hun klasgenoten, lazen ze op hun allerbest.

De jury, bestaande uit Netty Niehoff van de bibliotheek en ‘oud juf’ Ali Mooi, wezen uiteindelijk Jente aan als winnaar. “Ze kan zo in Sesam-straat voorlezen”, was de reactie van Netty.

Het boek waaruit door Jente werd voorgelezen is ‘Tom Groot, megagoed in bijna alles’ geschreven door Liz Pichon.

Jente zal de school vertegenwoordigen in de regionale vervolgrondes, die door de bibliotheek worden georganiseerd.

Zet ‘m op Jente!

Rugby clinic groep 6, 7 en 8

De leerlingen van groep 7 en 8 hebben woensdag 29 november een rugby clinic in de gymles gekregen! Meester Martin van DRC Phoenix leerde de leerlingen de basisprincipes van passen en tackelen. Kinderen die het leuk lijkt om op de sport rugby te gaan kunnen elke vrijdag van 18.00-19.00 (gratis) deelnemen aan een proeftraining. Voor informatie zie: www.rcphornix.nl

 

Aankomst Sinterklaas

Op maandag 4 december worden alle kinderen vanaf 08.00 uur op school verwacht. Om 8.15 uur gaan alle kinderen eerst naar hun eigen klas en daarna gaan we rond 8.25 uur gezamenlijk weer naar buiten om de Sint te verwelkomen.

Wij verwachten de Sint tegen 08.30 uur op school. De kinderen staan op de aangewezen plek op het plein. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen als Zwarte Piet of Sinterklaas.

Ouders die de aankomst van Sint willen meemaken zijn van harte welkom. Het is de bedoeling dat u ACHTER de kinderen staat zodat alle kinderen de aankomst goed kunnen zien. U kunt bijvoorbeeld onder de luifel of aan de overkant van de straat gaan staan. Voor ouders met kleine kinderen die nog niet naar school gaan is de beste plek langs het hek voor het Jan Ligthart deel van de Olingertil. U ziet de Sint dan het beste aankomen.

Op 4 december bezoekt Sinterklaas alle groepen van de Citer en groep 4/5 en groep 5 van de Jan Ligthart.

Dinsdag 5 december bezoekt Sint de peuters, de kleuters en de kinderen van groep 3 en 4.

Kerstgemeente en ouderhulp

Groep 4 van juf Gwen heeft kerstversieringen gemaakt voor de gemeentelijke kerstboom. Deze worden op 6 december overhandigd aan wethouder Usmany in het raadhuis. We vertrekken bij school om 12.30 uur en zijn tegen 14.00 uur weer terug. We nemen twee ouders mee als extra begeleiders. U kunt zich opgeven bij juf Gwen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto’s schoolfotograaf

Deze week graag het geld of de geretourneerde foto’s bij de groepsleerkracht inleveren.

Herhaalde oproep

3-D printer

Een groepje leerlingen is bezig met het bouwen van een 3-D printer. Ze doen dit aan de hand van een bouwschema. We zoeken een ouder die elke donderdag twee uurtjes een aantal bovenbouw kinderen met dit project wil begeleiden. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij juf Marieke.

Ouderbijdrage

De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden.

Het gaat om de volgende bedragen: Schoolgeld € 17,50 per kind per schooljaar     rek nr.  NL41 RABO 0313 0253 98

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij?

Fluor spoelen € 3,00 zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt. Schoolreis: Bedrag is nog niet bekend. In januari wordt dat bekend gemaakt.