Template Image 1

infobulletin 23 november 2017

(downloaden)

20 november

21

22

Leerlingen van de groepen 6,7,8 leveren uiterlijk vandaag Sint verlanglijst in

23

24

Schoen zetten voor de Sint. Alle leerlingen.

Groep 6 t/m 8 krijgt envelop + lootje mee

 

Speelgoed-ochtend groep 1/2

25

26

27

Schoen is gevuld

28

29

Rugby voor de groepen 6,7 en 8

30

1 December

2

3

4

Sinterklaas

Aankomst 8.30 uur

5

Sinterklaas

6

7

Bezoek Groninger museum groep 4 en 7b

8

Bezoek Groninger museum groep 1/2a

9

 

 

 

10

11

12

Staking

13

Bezoek Groninger museum groep 1/2b en 7a

14

Bezoek Groninger museum groep 1/2c en 8b

15

Bezoek Groninger museum groep 3a en 3b

16

17

18

19

Bezoek Groninger museum groep 4/5

20

21

Kerstviering

22

Start kerst-vakantie

23

24

                           

Juf Mirte

Juf Mirte is deze week nog afwezig. Juf Sita kan op vrijdag niet vervangen, dus op die dag komt er een andere vervanger.

3-D printer

Een groepje leerlingen is bezig met het bouwen van een 3-D printer. Ze doen dit aan de hand van een bouwschema. We zoeken een ouder die elke donderdag twee uurtjes een aantal bovenbouw kinderen met dit project wil begeleiden. U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij juf Marieke.

Staking

In het basisonderwijs zijn acties om de werkdruk te verlagen en de slarissen te verhogen. In het kader van deze acties is dinsdag 12 december door de vakbond uitgeroepen tot stakingsdag. Indien de staking door gaat dan is het zeer waarschijnlijk dat de leerkrachten van onze school daar gehoor aan zullen geven. De school is dan dus dicht. De opvang heeft zeer beperkt ruimte voor extra opvang, dus u moet zelf iets regelen voor uw kind.

Foto’s schoolfotograaf

De foto’s zijn deze week meegegeven. Graag het geld of de geretourneerde foto’s bij de groepsleerkracht inleveren.

Rots en Water

De ‘Rots en Water’ lessen kunnen door afwezigheid van juf Mirte niet goed genoeg gegeven worden. Omdat er in december veel activiteiten zijn in verband met Sint, Kerst en museumbezoek worden de lessen ‘Rots en Water’ in januari hervat. De definitieve data dus ook de ouder kijkles, maken we nog bekend.

Kinderen en ICT 

Onze kinderen groeien op in een wereld die snel verandert. Computer, telefoon, tablet spelen daarin een belangrijke rol. Om u als ouders te helpen –samen met uw kind- een goede weg te vinden zijn talloze mogelijkheden. Een van de manieren is op een positieve manier praten met je kind over onlinegedrag. 

Kinderen die met hun ouders praten over media en alles wat daarbij komt kijken bewaken hun grenzen beter, zijn minder impulsief en nemen meer verantwoordelijkheid. 

Mediawijs opvoeden is erg lastig. Een hulpmiddel is een gratis cursus die te vinden is op internet via www.jekindopinternet.nl

Hier vindt u een gratis online cursus “mediawijs opvoeden” in 8 delen voor ouders van kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar.  

Via de mail ontvangt u lessen met tips en handvatten over: 

Bescherm je kind online, (on)geschikt beeldmateriaal, zoeken en vinden op internet, online pesten, games en apps, reclame en online geld uitgeven, programmeren, de invloed van Photoshop op het zelfbeeld van kinderen. Samen met uw kind(eren) kunt u tevens opdrachten uitvoeren.  

Er is ook een cursus in 5 delen beschikbaar voor ouders van peuters en kleuters waarbij de focus vooral ligt op beeldschermgebruik. De thema’s waar u mee aan de slag kunt zijn: De beste afspraken en tips, tv kijken, apps kiezen, beeldschermtijd, internet of toys. 

Bent u nieuwsgierig geworden? Ga naar bovengenoemde website, meldt u aan met uw mailadres en u ontvangt de lessen in uw mailbox. Op de site kunt u meer informatie vinden via de tab “ meer weten”. 

Sinterklaas schoen zetten

Vrijdag 24 november mogen alle leerlingen hun schoen zetten. Met Sinterklaas is afgesproken dat hij zijn uiterste best zal doen om de schoenen te vullen.

Op maandag 27 november zit er dan hopelijk wat in jullie schoen.

Bezoek aan het Groninger museum

In de maand december gaan alle groepen naar het Groninger museum. Het museumbezoek vindt plaats op verschillende dagen. Het Groninger Museum biedt kinderen een interactief en leerzaam programma, waarbij ze zelf ontdekken en aan de slag mogen in het atelier. Interactie en creativiteit staan hierbij centraal.

Datum:

Groep:

Tijd van vertrek:

7 december

4

9.00

7 december

7b

11.15

8 december

1/2a

9.00

13 december

1/2b

9.00

13 december

7a

11.15

14 december

1/2c

9.00

14 december

8b

11.15

15 december

3a/3b

9.00

19 december

4/5

9.00

19 december

6

11.15

20 december

5

9.00

20 december

8a

11.15

De groepen 7a en 8a hebben gewisseld van datum. Mocht u zich al hebben opgegeven om mee te gaan als begeleider, let er dan op dat de datum veranderd is.

Oproep van de kerstcommissie

Tijdens de kerstochtend gaan alle kinderen een glazen potje versieren. Wilt u uw kind of kinderen een schoon glazen potje zonder etiket mee naar school geven. In het potje moet een waxinelichtje kunnen.

Ouderbijdrage

De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden. Het gaat om de volgende bedragen:

Schoolgeld € 17,50 per kind per schooljaar    rek nr.  NL41 RABO 0313 0253 98

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij?

Fluor spoelen € 3,00 zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt.

Schoolreis: Bedrag is nog niet bekend. In januari wordt dat bekend gemaakt