Template Image 3

infobulletin 16 november 2017

(downloaden)

13 november

14

15

16

17

Groep 7a en 7b technics4U

18

19

20

Maandviering groep 5 en 7b

21

22

Leerlingen van de groepen 6,7,8 leveren uiterlijk vandaag Sint verlanglijst in

23

24

Schoen zetten voor de Sint. Alle leerlingen.

Groep 6 t/m 8 krijgt envelop + lootje mee

 

Speelgoed-ochtend groep 1/2

25

26

27

Schoen is gevuld

28

29

30

1 december

2

3

4

Sinterklaas

Aankomst 8.30 uur

5

Sinterklaas

6

7

Bezoek Groninger museum groep 4 en 7b

8

Bezoek Groninger museum groep 1/2a

9

 

 

 

10

                           

Kleine impressie lampionnenshow en schoolontbijt

Juf Mirte is ziek.

Juf Mirte is in ieder geval tot en met de volgende week woensdag afwezig. Gelukkig konden we voor groep 7B een invalleerkracht vinden. Jammer genoeg was dat niet iedere dag dezelfde maar zijn er veel wisselingen geweest. De leerlingen hebben de inval juf en meester prima geholpen. Goed gedaan allemaal. We hopen dat juf Mirte vanaf donderdag weer hersteld is.

Ook het extra programma van groep 7B gaat normaal door. Dus morgen naar Eemsdelta voor een techniekles en maandag de maandviering.

Rots en water opgeschoven

De lessen ‘Rots en Water’ vervallen vandaag. Dit in verband met ziekte van juf Mirte. Dit betekent dat het programma en dus ook de kijkles voor ouders, opschuift. De nieuwe data worden via dit bulletin bekend gemaakt.

De groepen 7 naar technics4U    

Vrijdagochtend 17 november gaan de groepen 7 op de fiets naar het Eemsdeltacollege om actief kennis te maken met techniek in de praktijk. Doel van deze ochtend is leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. Er is een educatief programma samengesteld waarbij er onder andere gewerkt gaat worden op het techniek plein.

In verband met ziekte van juf Mirte vragen we nog een extra ouder om mee te fietsen. Opgeven via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vertrek bij school om half negen.

Maandviering groep 5 en 7B

In de centrale hal geven de genoemde groepen op maandag 20 november een voorstelling voor de bovenbouw van de school. U bent als ouders van harte welkom om ook te komen kijken. Ook opa’s en oma’s en buurtbewoners zijn van harte welkom.

De voorstelling is van 13.15 tot 13.50 uur. Vanaf 13.00 uur is de zaal open.

Post van Sinterklaas

Ook dit jaar hebben we bijzondere post uit Spanje ontvangen. In de brief vraagt de Sint de kinderen om hulp. De kinderen van groep 1 t/m 5 kunnen zo op tijd beginnen met hun verlanglijstje. De Sint weet dan zeker dat de cadeaus op tijd op onze school zijn voor de sinterklaasviering op maandag 4 en dinsdag 5 december. Om dit verlanglijstje te maken mochten de kinderen uit de groepen één tot en met vijf net als voorgaande jaren een kijkje nemen in de schatkamer van Sinterklaas. Ze maakten aan de hand van een tiental prachtig uitgestalde schatten hun cadeau top drie.

De kinderen van groep 6 t/m 8 helpen de Sint door lootjes te trekken, een surprise te maken en zelf de cadeautjes te kopen. De kinderen ontvangen hiervoor te zijner tijd een envelop met inhoud. Op dinsdag 5 december nemen de kinderen van groep 6 t/m 8 hun surprise mee naar school.

Sinterklaas slaapt op school

De Sint blijft slapen op school!! Hij doet dit omdat hij zo de tijd heeft om alle groepen voldoende aandacht te kunnen geven. Hij arriveert op maandag 4 december, blijft dan slapen en gaat op 5 december weer verder.

Op maandag 4 december worden alle kinderen vanaf 08.00 uur op school verwacht. Om 08.15 uur gaan alle kinderen eerst naar hun eigen klas en daarna gaan we rond 08.25 uur gezamenlijk weer naar buiten om de Sint te verwelkomen.

Wij verwachten de Sint tegen 08.30 uur op school. De kinderen staan op de aangewezen plek op het plein.

Voor de ouders zijn er ook plekken op het plein afgezet waar zij kunnen gaan staan.

Alle kinderen mogen verkleed naar school komen als Zwarte Piet of Sinterklaas. Op 4 december bezoekt Sinterklaas alle groepen van de Citer en groep 4/5 en groep 5 van de

Jan Ligthart. Dinsdag 5 december bezoekt Sint de peuters, de kleuters en de kinderen van groep 3 en 4.

Fitgaaf

Onze school werkt mee aan fitgaaf. Dit is een organisatie die gezond leven stimuleert. In het kader hiervan krijgen meer leerlingen gym van een vakdocent en is er regelmatig fruit in de groep. Nu krijgen alle kinderen een waterdrinker mee voorzien van eigen naam. We binnen deze week met het uitdelen van de bekers.

Bezoek aan het Groninger museum

In de maand december gaan alle groepen naar het Groninger museum. Het museumbezoek vindt plaats op verschillende dagen. Het Groninger Museum biedt kinderen een interactief en leerzaam programma, waarbij ze zelf ontdekken en aan

de slag mogen in het atelier. Interactie en creativiteit staan hierbij centraal.

Het busvervoer wordt geregeld door Culturele Mobiliteit. Culturele Mobiliteit helpt scholen om te reizen naar het

Groninger Museum of Groningse erfgoedbestemmingen

en daar deel te nemen aan een uitdagend programma. Het project ondersteunt scholen bij de organisatie van het bezoek en het vervoer. In de bus worden de leerlingen ontvangen door een museumdocent van het Groninger Museum. Deze zal de leerlingen op de heenreis voorbereiden op het bezoek aan het museum.

                                                

Hieronder het reisschema:

Bij iedere groep willen we extra begeleiding inzetten. U kunt zich opgeven via de mail of bij de leerkracht van uw kind.

Datum:

Groep:

Tijd van vertrek:

7 december

4

9.00

7 december

7b

11.15

8 december

1/2a

9.00

13 december

1/2b

9.00

13 december

8a

11.15

14 december

1/2c

9.00

14 december

8b

11.15

15 december

3a/3b

9.00

19 december

4/5

9.00

19 december

6

11.15

20 december

5

9.00

20 december

7a

11.15