Template Image 2

infobulletin 9 november 2017

(downloaden)

6

7

8

9

Lampionnen-show

16.30-17.30 uur

10

Nationaal school-ontbijt

11

Sint Maar-ten

12

13

14

Juf Greet is afwezig. Er is vervanging

 

Start levering schoolfruit en -groente

15

Schatkamer van de Sint op school

 

16

17

Groep 7a en 7b technics4U

18

19

20

Maandviering groep 5 en 7b

21

22

23

24

Schoen zetten voor de Sint

 

Speelgoed-ochtend groep 1/2

25

26

27

28

29

30

1

2

3

Remwegdemonstratie

Donderdag 2 november hadden de groepen 5 en 6 een remwegdemonstratie. Een ervaren instructeur liet het verschil zien tussen een stopafstand van een auto die 30 km per uur reed en een auto die 50 km per uur reed. De kinderen mochten zelf de stopafstand vooraf inschatten.

Door de demonstratie leren kinderen dat de stopafstand bestaat uit reactietijd en remweg. Ze zien na hoeveel meter een auto (pas) stilstaat bij een noodstop en ze leren hoe belangrijk het is om pas over te steken als je zeker weet dat het kan.

Het was een leerzame en leuke ochtend!

Lampionnenshow

Vandaag wordt de jaarlijkse lampionnen-show weer gehouden van 16.30 tot 17.30 uur. Tijdens de lampionnenshow kunt u de lampionnen bekijken die door de kinderen gemaakt zijn. De lampions zijn te zien in de verschillende klassen.

U bent van harte uitgenodigd om de mooie lampionnen te komen bewonderen! Om 17.00 uur hebben we een optreden van een aantal kleuters. Zij zullen een aantal liedjes zingen op het podium in de centrale hal.

Nationaal Schoolontbijt

Vrijdag 11 november is het Nationaal Schoolontbijt. Kinderen die dat willen, mogen deze ochtend in pyjama naar school komen. Het is wel handig als de kinderen ook hun gewone kleren meenemen.

De kinderen hoeven deze ochtend niet thuis te ontbijten. Voor de ochtend zoeken we nog ouders die willen helpen met het ontbijt. U kunt zich opgeven bij de leerkracht. De kleuters eten deze ochtend gezellig samen met de kinderen van groep 8!

Schoolfruit

Van 13 november tot en met 20 april doen wij mee aan het EU-Schoolfruit-programma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de pauze. Op dinsdag 14 november wordt voor de eerste keer fruit en groente bij ons op school geleverd.

Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit en groente uitgedeeld in de klassen.

Deze dagen hoeven de leerlingen zelf geen fruit mee te nemen naar school. Voor de groepen 1 t/m 4 zou het heel fijn zijn wanneer er een aantal ouders zijn die het fruit willen snijden. U kunt zich opgeven bij de leerkracht.

De groepen 7 naar technics4U    

Vrijdagochtend 17 november gaan de groepen 7 op de fiets naar het Eemsdeltacollege om actief kennis te maken met techniek in de praktijk. Doel van deze ochtend is leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. Er is een educatief programma samengesteld waarbij er onder andere gewerkt gaat worden op het techniek plein.

Maandviering groep 5 en 7B

In de centrale hal geven de genoemde groepen op maandag 20 november een voorstelling voor de bovenbouw van de school. U bent als ouders van harte welkom om ook te komen kijken. Ook opa’s en oma’s en buurtbewoners zijn van harte welkom.

De voorstelling is van 13.15 tot 13.50 uur. Vanaf 13.00 uur is de zaal open.

Ouderbijdrage

De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden. Het gaat om de volgende bedragen:

Schoolgeld      € 17,50 per kind per schooljaar           rek nr. NL87 RABO 0308 5200 84

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij?

Fluor spoelen € 3,00  zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt. Schoolreis: Bedrag is nog niet bekend. In januari wordt dat bekend gemaakt.