Template Image 3

infobulletin 2 november 2017

(downloaden)

30

Meester Siemon hele week afwezig i.v.m. studiereis

31

Kick off FitGaaf

1

2

Groep 5-6 remweg demonstratie

Start Rots en Water lessen

3

4

5

6

Fietsvaardig-heidslessen groep 4/5

7

Fietsvaardig-heidslessen groep 5

8

9

Lampionnen-show

16.30-17.30 uur

10

Nationaal voorlees-ontbijt

11

Sint- Maar-ten

12

13

Start levering schoolfruit en -groente

14

15

16

17

Groep 7a en 7b technics4U

18

19

20

Maandviering groep 5 en 7b

21

22

23

24

25

26

                           

Kick Off Fit Gaaf tijdens de gymlessen

Afgelopen dinsdag hebben alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 een kick off bijeenkomst gehad over het project FitGaaf. Dit hebben we tijdens de gymles gedaan!  De komende vier weken besteden we elke gymles ook even kort aandacht hoe de week verlopen is – dit doen we middels een klassenposter en de leerlingen kunnen iets verdienen.

Na 4 weken zal tijdens een feestelijke afsluiting van FitGaaf in de gymles het project afgesloten worden. De kinderen nemen daarbij de kalenders weer mee naar school!

Wij hopen dat jullie met enthousiasme en plezier willen deelnemen aan dit initiatief. Meer informatie over het FitGaaf project vindt u op www.fitgaaf.nl

             

Dit zijn de stickers:

Elke nacht minimaal 10 uur slapen (voor kinderen). Voor volwassenen: 7-8 uur

Elke dag beginnen met ontbijt: dat kan brood zijn, maar bijvoorbeeld ook yoghurt met muesli.

Dagelijks 2 stuks fruit eten.

Dagelijks bij elkaar opgeteld 200-250 gram groente eten (=twee ‘grote-mensen-handen’ vol). Naast groente bij het avondeten bijvoorbeeld ook tomaatjes tijdens de lunch!

Dagelijks, goed verdeeld over de dag, bij elkaar opgeteld 5 tot 6 glazen water drinken. Thee telt ook mee. Frisdranken of andere dranken met veel suiker niet.

Dagelijks, bij elkaar opgeteld, minimaal 30 minuten matig intensief bewegen. Dat zijn vormen van bewegen waar je in principe niet van buiten adem raakt. Denk aan naar school wandelen of fietsen of buiten spelen.

Wekelijks minimaal 3x en per keer minimaal 60 minuten intensief bewegen (=sporten)!

Het joker-stickertje: om gezond te leven hoef je echt niet altijd alles perfect te doen. Er mag heus af en toe iets ongezonds gegeten of gedronken worden. Het jokertje kan bijvoorbeeld worden geplakt voor snoep, een koek of patat.

De Fit-check-sticker plak je aan het einde van de week. Plan samen een momentje om de kalender van de afgelopen week kort te bekijken. Wat ging goed, wat kan beter?

Fietsvaardigheidslessen voor groep 4/5 en 5

Op maandag 6 november en dinsdag 7 november komt de Fietsersbond langs voor fietsvaardigheidslessen voor groep 4/5 en 5. Deze les bestaat uit theorie en praktijk. Tijdens het praktijkgedeelte gaan de kinderen elkaars fietsen bekijken door middel van een checklist en zullen de kinderen een parcours fietsen.

Voor groep 4/5 staat de les gepland op 6 november. Voor groep 5 op 7 november. Op die dag moeten de kinderen uit die groepen op de fiets naar school!

Lampionnenshow

Op donderdag 9 november wordt de jaarlijkse lampionnenshow weer gehouden van 16.30 tot 17.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om de mooie lampionnen te komen bewonderen!

De groepen 7 naar technics4U    

Vrijdagochtend 17 november gaan de groepen 7 op de fiets naar het Eemsdeltacollege om actief kennis te maken met techniek in de praktijk. Doel van deze ochtend is leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. Er is een educatief programma samengesteld waarbij er onder andere gewerkt gaat worden op het techniek plein.

Wij zoeken nog 4 ouders (2 per klas) om ons deze ochtend te begeleiden. Opgave kan (via uw kind) bij de leerkrachten.

Wijziging datum maandviering van groep 7b en groep 5

De maandviering van de groepen 5 en 7b is verplaatst naar maandag 20 november i.v.m. Rots en Water lessen op de donderdag.

Ouderbijdrage

De jaarlijkse ouderbijdrage mag weer gestort worden. Het gaat om de volgende bedragen:

Schoolgeld:     € 17,50 per kind per schooljaar, rek nr. NL87 RABO 0308 5200 84

t.n.v. vrienden openbaar onderwijs Appingedam. Zet u de naam van de leerling waarvoor betaald wordt en de groep er even bij?

Fluor spoelen € 3,00  zelfde rekening nummer. Ook graag even melden voor wie er betaald wordt.

Schoolfruit

Van 13 november tot en met 20 april doen wij  mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende twintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de pauze. De dagen worden nog bekend gemaakt.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouder(s)/ verzorger(s) géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl.  Op naar een lekker en gezond schooljaar!

Conciërgewisseling

Mevrouw Linda is vanaf maandag 30 oktober gaan werken in Opwierde. Zij wordt vanaf dat moment vervangen door meneer Kevin. Deze wisseling zal het gehele schooljaar duren.

NSA-activiteit 3D-printen

Uw kind of één van uw kinderen staat op de wachtlijst voor de NS-activiteit 3D-printen. Helaas hebben we bericht gekregen van de bibliotheek dat het niet mogelijk is om voor deze activiteit een extra cursus in te plannen in het eerste blok, dit najaar. Wel probeert de bibliotheek de cursus te herhalen in het tweede blok, vanaf januari 2018.

Korfbalvereniging Roda’70 zoekt nieuwe leden.

Vorig jaar zijn we begonnen met onze Kangoeroe Klup. Alle kinderen hebben het reuze naar hun zin gehad en ze waren allemaal zeer enthousiast na afloop. Nu willen we alle kinderen in deze leeftijdscategorie 3 t/m 7 jaar nogmaals uitnodigen voor de Kangoeroe Korfbal Klup.

Op zaterdag 11 november, zaterdag 16 december, zaterdag 20 januari, zaterdag 10 februari en zaterdag 10 maart kunnen alle kinderen in de sportzaal van de Brede School Noord van 8.45 uur tot 9.45 uur gezamenlijk genieten van het leren van het spelletje korfbal. Lijkt het je wat of lijkt het u als ouders wat voor uw kinderen, dan kunt u ze opgeven via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hebben 1 senioren team en dit team traint elke dinsdag van 19.00 uur tot 20.30 uur en elke donderdag van 19.00 uur tot 20.30 uur in de sporthal van de Brede School Noord. Korfbalvereniging Roda’70 heeft sinds dit seizoen ook weer 2 jeugdteams. Op elke vrijdag van 16.00 uur tot 17.00 uur wordt er door de F-jes getraind in ’T Rek. In dit team spelen kinderen van 5 t/m 7 jaar. Op elke donderdag wordt er door de D-jes getraind in de sporthal van de Brede School Noord. In dit team spelen kinderen van 9 t/m 11 jaar. Beide teams zouden het fijn vinden als ze meer teamgenootjes zouden krijgen. Dus lijkt het je leuk, kom dan gewoon een keertje langs. En maak dan zelf mee hoe leuk korfbal is.