Template Image 4

infobulletin 14 september 2017

(downloaden)

11 september

12

13

14

Infobulletin

15

16

Dam-ster-dag!

17

18

Deze week invul formulier mee voor ouder-gesprekken in week 9-13 oktober

19

Kleuterouder-

ochtend 1/2A

Zakelijke ouderavond

+informatie-avond 19.00 uur

20

Kleuterouder-

ochtend 1/2B

21

Kleuterouder-

ochtend 1/2C

Infobulletin

22

23

24

25

Deze week invullen wanneer u een oudergesprek wilt

26

27

28

Zwemmen groep 6

29

30

1 okt

2

School-fotograaf

3

Schoolfoto-graaf

4

Margedag

Alle leerlingen vrij

5

Stakingsdag

Alle leerlingen vrij

6

7

8

9

Deze week ouder-gesprekken

10

11

12

Zwemmen groep 6

13

14

15

                           
 

 

Zakelijke ouderavond + ouder informatie avond

Op dinsdag 19 september is de zakelijke ouderavond. Om 19.00 uur begint de avond in de centrale hal met informatie vanuit de Medezeggenschapsraad en de Ouderraad.

Na de zakelijke ouderavond starten we met de informatieavond in alle groepen. De eerste ronde begint om 19.30 en de tweede ronde begint om 20.30 uur. We hopen u allen te zien op dinsdag 19 september!

Informatieronde voor groep 8 start om 08.15 uur en duurt tot 09.15 uur.

Deze ouders kunnen dus een eerste ronde in een andere groep volgen of een

koffiepauze nemen.

 

Kleuter-ouderochtend

Dit schooljaar hebben we voor het eerst een kleuter-ouderochtend! Tijdens deze ochtend mag u met uw zoon of dochter mee naar school. U doet alles wat uw kind ook doet in de klas. Zo krijgt u een beeld van wat de kleuters allemaal op een ochtend doen op school. Bij de kleuterklassen komen lijsten te hangen. Daarop kunt u uw naam noteren als u bij de kleuter-ouderochtend aanwezig bent. Per kind mag er één ouder, opa of oma mee. De ochtend duurt voor de ouders tot 11.00 uur. De kinderen zijn gewoon om 14.00 uur vrij.

Bestellen bekers en lunchtrommels

Binnenkort worden er weer bekers en lunchtrommels besteld. U kunt deze bestellen bij de leerkracht of door een e-mail te sturen naar school. Graag vóór 21 september doorgeven! De kosten zijn 8 euro per stuk. Nieuwe leerlingen krijgen een beker en een lunchtrommel van de school.

Infobulletin verspreiding

Vanaf januari 2018 wordt het infobulletin alleen nog verspreid via de mail. Wijzigingen in het mailadres kunt u doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Vanzelfsprekend kunt u het bulletin ook blijven lezen op onze website.

Krijgt u het bulletin niet, dan kan het zijn dat uw mailbox vol zit, of dat de mail in de spambox wordt afgeleverd. Krijgt u het bulletin dubbel dan komt dat, omdat u kinderen in meerdere groepen heeft.

Fluor ouder gezocht

Iedere maandag spoelen onze leerlingen met fluor. Dit wordt verzorgd door ouders. We zoeken een extra ouder die ons mee wil helpen. U wordt dan één keer per drie weken ingezet op de maandagmorgen tussen 08.15 en 09.00 uur. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden NSA-activiteiten.

De Naschoolse activiteiten die gepland zijn, zijn nog niet vol. Uw kind kan dus nog meedoen. Opgeven via de website kan tot en met zondag.  https://www.ivak-nsa.nl/

Schriftelijk aanmelden kan tot en met vrijdag 15 september bij de leerkracht.

De activiteit 3D printen en tekenen is vol. Op alle andere activiteiten kan nog ingeschreven worden. Nieuw g-mail adres voor vragen, ziekmeldingen, etc.: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zwemmen in groep 6 ‘Veilig en fit in het water’

De kinderen van groep 6 krijgen vanaf donderdag 28 september 1 keer per week zwemles.

De groep wordt gesplitst. De eerste helft van de groep zwemt van

10.00 -11.00 en de tweede helft van 11.00-12.00 uur. In totaal gaan we 6x zwemmen. Het project duurt tot aan de herfstvakantie. De kinderen moeten deze donderdagen op de fiets naar school komen (met zwemspullen).

We zoeken nog ouders die ons willen helpen met begeleiden van het fietsen. We vertrekken ongeveer een half uur voor lesaanvang en zullen ook ongeveer een half uur na de les weer op school zijn. U kunt zich hiervoor opgeven bij de leerkracht van groep 6 (zie lijst naast de deur).

Parkeren

Wilt u als ouder van de school het parkeerstukje tussen de school en het speeltuintje niet gebruiken? Er is weinig parkeerruimte bij de Olingertil. Leerkrachten vinden het prettig dat dit stukje voor hen gereserveerd blijft.

Damsterdag: aanstaande zaterdag 16 september!

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover. Het corsoteam is nog druk bezig met de laatste voorbereidingen en de afronding van de corsowagen. Hierbij nog een keer het tijdschema, informatie over de route en de kledingvoorschriften:

Middag: Wij verwachten u om 13.30 uur bij de Wilhelminaweg. Let er wel op dat uw kind dan ook het pakje aanheeft! De optocht start daar om 14.00 uur. De optocht eindigt aan de Dijkhuizenweg/Gemeentewerken. Wij verwachten dat u uw kind daar ophaalt.

Avond: Wij verwachten u om 19.30 uur aan de Dijkhuizenweg/Gemeentewerken, waar de optocht start om 20.00 uur. Let er wel op dat uw kind dan ook het pakje aanheeft! De optocht eindigt aan de Wijkstraat. Wij verwachten dat u uw kind daar ophaalt. Prijsuitreiking: Wilt u de prijsuitreiking bijwonen? Dat kan! Om 17.00 uur is iedereen welkom in de Nicolaikerk.

Kijkdag: Vergeet de kijkdag niet op zondag 17 september van 14.00 – 17.00 op het kerkplein.

Kledingvoorschriften: Kar kinderen moeten het shirt aan dat ze gekregen hebben met een spijkerbroek.

Groep 3/4 meisjes grijze legging met het grijze shirt dat ze vrijdag krijgen

Groep 3/4 jongens zwart shirt zwarte broek. Bij geen zwarte broek, spijkerbroek

Groep 5/6 meisjes wit T-shirt en witte legging

Groep 5/6 jongens. Wit T-shirt met spijkerbroek 

Groep 7/8 meisjes zwarte legging en zwart T-shirt

Groep 7/8 jongens. Wit shirt en spijkerbroek

Route

De route is al een aantal keren gewijzigd. Wij verwijzen u graag naar de website van Damsterdag voor de meest actuele route: http://www.damsterdag.nl/route/ 

We hopen op een gezellig en succesvolle dag met mooi weer en veel blije kinderen. Graag tot zaterdag!

Met vriendelijke corsogroet, 

Jan Ligthart Corsoteam

Stichting leergeld

Stichting Leergeld zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 die in gezinnen met een inkomen op bijstandsniveau opgroeien. Indien uw gezinsinkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm en u woont in de gemeente Appingedam dan komt u in aanmerking voor financiële hulp. U kunt denken aan bijvoorbeeld kosten voor schoolreis, fluor, schoolgeld, nsa, contributies. Meer informatie bij Gita Keizer, Stichting Leergeld ADL 06-15598850

Kom jij gezellig langs met je huisdier?

Heb je een leuk en lief huisdier? En heb je zin om op dinsdag 26 september van 13.00 uur tot 14.30 langs te komen om je samen met je huisdier sterk te maken tegen eenzaamheid? Even kroelen, een aai, of een knuffel voor je huisdier? De aanwezige mensen maak je hier blij mee! Of je nu jong bent of oud, je bent van harte welkom samen met je huisdier. Geef je snel op bij Annet Topelen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor meer informatie naar

0596-623315.

Vanuit de ASWA welzijn wordt er ook dit jaar weer aandacht besteed aan de Week tegen de Eenzaamheid. In deze week gaat alle aandacht uit naar kwetsbare en/of eenzame mensen. Voor deze personen wordt een dag georganiseerd waarin contact maken, lekker eten en gezelligheid voorop staat. Omdat de sociale contacten centraal staan worden ook Damsters jong en oud uitgenodigd met hun huisdieren. Huisdieren hebben namelijk een positief effect op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van mensen en word de drempel om contact te leggen kleiner.

Lekker In Je Vel Kinderyoga start nieuwe yogagroepen

Bewegen met aandacht om lekker in je vel te komen!

Kom je meedoen met een yoga-avontuur?

Wanneer: van 20 september t/m 18 oktober.

Locatie: kindcentrum Tuikwerd, in de speelzaal

Dag: woensdag

Tijd: 14.45 – 15.45 uur 6 t/m  9 jarigen

        15.45 – 16.45 uur 9 t/m 13 jarigen

Kosten: € 25,00 voor 5 lessen

Opgave: mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer info: www.lijvkinderyoga.nl