Template Image 7

infobulletin 1 juni 2017

(downloaden) 

              

 

  

 

 

 

 

 

29

30

31

1 juni

Kamp groep 8

2

Kamp groep 8

3

4

5

Pinksteren

Kinderen hele week vrij

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Deze week toetsweek

Avond4daagse

20

Avond4daagse

21

Avond4daagse

22

Avond-4daagse

23

Olingertil-krant komt uit

24

25

26

27

28

29

Margedag

Leerlingen zijn vrij

30

1

2

                             

 

Boerderij bezoek groep 6

Afgelopen maandag 29 mei zijn de groepen 6 naar de boerderij van de familie De Jong geweest. In 5 workshops hebben we daar van alles geleerd over kerkuilen, koeien melken, voeren en er stond zelfs een koe op het punt te kalveren. Karel, die alles van kerkuilen weet, had twee jonge kerkuiltjes meegebracht en deze mochten we zelfs even vasthouden! Ook hebben de kinderen een kalfje kunnen aaien en koeien gevoerd en gemolken. Verder hebben we ontdekt welke diertjes er in de sloot te vinden zijn en hebben we geleerd welke machines er op de boerderij worden gebruikt. Veiligheid en dode hoek waren daarbij belangrijke onderdelen. Een leuke en leerzame ochtend!

Foto's van ons boerderijbezoek kunt u vinden op de website.

Lancering App

De lancering van de app zou afgelopen dinsdag plaatsvinden, maar door organisatorische redenen hebben we deze lancering verschoven. Zo gauw we een nieuwe datum hebben geprikt, informeren we u via de nieuwsbrief.

Schoolkamp groep 8

Wij zijn naar herinneringskamp Westerbork geweest, eerst hadden we daar een uitleg over Westerbork en wat het in de Tweede Wereldoorlog was. Daarna een korte film en toen mochten we het kamp in en bij elk deel kwam er uitleg en een klein verhaaltje over iemand. Toen zijn we naar de camping gegaan en lekker pannenkoeken gegeten, en nu zijn we bij Outdoor Point.

Groetjes, Noa en Amber.

Link oefeningen Taalverhaal

Met deze link: https://www.schoolbordportaal.nl/woordpakketten-taal-verhaal.html, kunt u samen met uw kind thuis oefenen met opdrachten uit onze taalmethode Taalverhaal.

Ouderbegeleiding bij het opvoeden van drukke en dwarse kinderen (4-12 jaar).

Veel ouders krijgen tijdens de opvoeding te maken met druk en dwars gedrag van hun kinderen. Deze gedragingen kunnen samen gaan met stressvolle situaties in het gezin.

Een aantal ouders ontvangt graag steun en handvatten voor deze situaties, maar vindt specialistische zorg te zwaar voor de problematiek thuis. Het team van Druk & Dwars biedt deze ouders hulp in de vorm van ouderbegeleiding, zodat ouders niet genoodzaakt zijn hulp te vragen bij de specialistische zorg.

Meer informatie kunt u vinden in de bijlage.

Pinkstervakantie

De kinderen zijn van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni vrij.