Template Image 5

infobulletin 4 mei 2017

downloaden

              

 

  

 

 

 

 

 

1 mei

2

3

4

Doden-herdenking

5

Bevrijdings-dag

Leerlingen vrij

6

7

8

Deze week entreetoets groep 7

9

Kunst-carrousel

10

11

Praktisch verkeers-examen groep 7

Juf Marianne is op cursus

Kunst-carrousel

12

Juffen verjaardag in groep 1 en 2

Juf Marianne is op cursus

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Meester Siemon en

juf Marieke afwezig

23

24

25

Hemelvaart

Kinderen vrij

26

Kinderen vrij

27

28

                           

 

 

 

Afsluiting Rots en Water lessen groepen 1 t/m 4

Donderdag 20 april jl. vond de laatste les Rots en Water plaats voor de groepen 1 t/m 4, onder grote belangstelling van ouders/ verzorgers en opa’s & oma’s hebben de kinderen laten zien wat ze de afgelopen weken hebben geleerd.

Volgend schooljaar gaan we weer verder met de lessen voor alle leerjaren!

Juffendag groep 1 en 2

Vrijdag 12 mei vieren de leerkrachten van groep 1 en 2 hun verjaardag. De kinderen hoeven deze ochtend geen eten en drinken mee te nemen. Alle kinderen mogen verkleed komen.

 

Groep 1 en 2 bij de brandweer.

Groep 1 en 2 is dinsdag 3 mei naar de brandweer geweest in Delfzijl. De kinderen mochten in een echte brandweerauto. Dat vonden ze supergaaf! Ook mochten de kinderen blussen en werd er van alles verteld over de brandweer. Het was een leuke ochtend.

 

 

Samen scholen

De leerkrachten van de onderbouw, de peuterleidsters en de pedagogisch medewerkers van de opvang hebben gisteren een cursus afgerond.

 

In de cursus is besproken vanuit welke visie en op welke wijze in de Olingertil intensief kan worden samengewerkt door de verschillende geledingen.

De groep is hiervoor vier keer bij elkaar geweest. Er is bijvoorbeeld afgesproken op welke wijze we kinderen aan elkaar overdragen en welke afspraken we gezamenlijk hanteren. Ook zijn er voorstellen gedaan om te komen tot een gezamenlijk administratiesysteem. Fantastisch dat we met zijn allen aan dezelfde doelen werken.

 

Entreetoets groep 7

In de week van 8 mei krijgen de kinderen van groep 7 de Entreetoets.

In deze toets worden onder meer de vaardigheden en kennis op het gebied van rekenen, lezen en taalverzorging gemeten.

De Entreetoets score geeft een voorspelling van het best passende brugklastype bij je kind. Op veel scholen is de uitslag dan ook een ‘bouwsteentje’ van het schooladvies.
Op basis van de Cito Entreetoets uitslag op deze onderdelen kan de school zien, en kun je ook als ouder zien, welke onderdelen extra aandacht behoeven.

4 mei dodenherdenking

Op donderdag 4 mei neemt groep 8 deel aan de jaarlijkse 4 mei herdenking in Appingedam. Hierbij zullen ook enkele leerkrachten aanwezig zijn.

Bij het Joods monument in de Broerstraat zal door een aantal leerlingen een bloemstuk worden gelegd. Daarna gaan we in een stille tocht naar het oorlogsmonument in de Wijkstraat. Daar zullen enkele sprekers en scholen een bijdrage leveren aan het programma. Hier wordt ook door o.b.s. Jan Ligthart een krans gelegd. Daarna volgt een defilé waarbij alle kinderen een bloem bij het monument leggen. Deze bloemen zullen daar uitgereikt worden. De kinderen die komen, vragen we om 19:00u te verzamelen bij het raadhuis in de Wijkstraat. Vanuit daar zullen we vertrekken naar het Joods monument.

Het programma zal ongeveer om 20:30u afgelopen zijn.

Vrijdag 5 mei Bevrijdingsdag

Alle kinderen zijn deze dag vrij.

Praktische verkeerstoets.

Leerlingen van groep zeven hebben op 11 mei de praktische verkeerstoets. Zorgt u er voor dat ze een goede fiets hebben om de proef te kunnen rijden. Omdat het overdag is zijn vooral de rem, de bel, vaste spatborden en goede zadelhoogte meer belangrijk dan de verlichting. Wilt u meehelpen, als starter of controlepost, dan graag opgeven bij de leerkracht of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Begeleiders worden om 08.15 uur op school verwacht. U bent tegen 11.00 uur klaar.

 

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen kunnen volgende week nog meegenomen worden naar huis.

Alles wat er vrijdag 12 mei na 12.00 uur nog ligt, gaat naar Humanitas.

Kunstcarrousel

Dinsdag- en donderdagmiddag zijn er weer de speciale kunst en cultuurlessen. De hele school staat in het teken van dans en handvaardigheid. Alle kinderen werken aan diverse disciplines. Gezellige en vooral uitdagende en leuke activiteiten dus.

 

 

Avondvierdaagse

Ook dit jaar kunnen de kinderen zich via school aanmelden voor de avondvierdaagse in Delfzijl. We lopen als school mee met de 5 km. In de bijlage bij dit infobulletin staat meer informatie en vindt u de aanmeldingsstrookjes voor de avondvierdaagse. Deze wordt gehouden van 19 t/m 22 juni 2017. De kosten voor het lopen van deze vierdaagse bedragen dit jaar € 6.50. De strookjes kunnen ingeleverd worden bij de leerkracht. Bij opgave moeten ook de inschrijvingskosten betaald worden.

In de bijlage treft u de begeleidende brief aan met aanmeldstrookje.

Van het corsoteam

Het corsoteam is druk bezig met alle voorbereidingen voor Damsterdag. Er zijn al heel veel roosjes gemaakt, maar we zijn er nog niet. De bak bij de ingang van de kleuteringang zit nog vol met zakken. Neemt u een zakje mee om te pluizen?

Loopgroep pakken maken 

Aanstaande donderdag 11 mei is de eerste avond waarop we de loopgroep pakken gaan maken. De volgende avonden zijn op 17 mei en 23 mei. Wij verwachten u om 19.30 uur in de centrale hal op school. 

Let op! Voor de kinderen die op de kar komen wordt alles door het team verzorgd. Wij verzoeken u wel om een wit T-shirt in te leveren in een plastic tasje, voorzien van de naam en de groep van uw kind. Graag uiterlijk vrijdag 15 mei inleveren, in de corso bak bij de kleuteringang.

Meebrengen

Wilt u het volgende meebrengen op de knutselavond?

Groep 3/4: 

- schaar

Groep 5/6: 

- Jongen: schaar, pritt-stift, meetlint, pen/potlood, wit t-shirt (korten mouwen)

- Meisje: schaar, pritts-stift, pen/potlood, nietmachine, kranten, wit t-shirt (korten mouwen)

Groep 7/8:

- Jongen: schaar, 2 Grijze vuilniszakken (stevig plastic, niet die dunne), oude kranten, nietmachine

- Meisje: schaar, oude kranten, nietmachine

Meer informatie en vragen

Bij vragen kunt u ons altijd een bericht sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zaterdag 24 juni a.s. is de Stadsloop Appingedam, we gaan als school deelnemen aan de Stadsloop!

Je kunt je opgeven voor onderstaande onderdelen:

De jongens en meiden van 4 t/m 6 jaar rennen 500 meter met de Kidsrun (start is om 16.45 uur).

De jongens en meiden van 7 t/m 12 jaar rennen 1000 meter met de Kidsrun (start is om 17.00 uur).

De jongens en meiden welke mee willen lopen aan de recreantenloop (5 of 10 km) starten om 19.45 uur.

De kosten voor de Stadsloop wordt bekostigd door onderwijsbureau Marenland.

Meer informatie over de Stadsloop vindt u in de bijlage.