Template Image 6

infobulletin 6 april 2017

 (downloaden)

                           

3

4

5

6

Theoretisch verkeers-examen groep 7

7

Vanaf 9.00 uur afsluiting ‘Scoor een boek’ groep 5/6

8 9

10

Voorjaars-concert

groep 5

11.15-11.45

11

Dak reparatie

12

19.30 MR

13

14

Goede Vrijdag

leerlingen vrij

15 16

17

2e paasdag

18

Centrale Cito eindtoets

19

Centrale Cito eindtoets

20

Centrale Cito eindtoets

Kijkles Rots en Water

21

Konings-spelen

22 23

24

Hele week vakantie

25 26 27 28 29 30
1 2 3

4

Doden-herdenking

5

Bevrijdings-dag

leerlingen vrij

6 7

 

Afvangen vissen vijvers Meedensingel

Woensdag 5 april zijn de vijvers leeggehaald aan de Meedensingel.

Dit is gebeurd onder toeziend oog van een groep leerlingen van Kindcentrum Olingertil en aanwonende kinderen aan de vijvers langs de Meedensingel. De kinderen kregen ter plekke van diverse specialisten (ecoloog waterschap / hengelsportfederatie Groningen/Drenthe hengelsportvereniging) uitleg over de flora en (aqua)fauna die aanwezig is in en langs de oevers van de vijvers in Appingedam

Sportieve afsluiting Scoor een boek groep 5 en 6 op vrijdag 7 april

De afgelopen weken hebben de kinderen zoveel mogelijk boeken gelezen, de totaalscore hiervan wordt tijdens een sportieve afsluiting op het ‘Burgemeester Welleman Sportpark’ bekend gemaakt. Na de bekendmaking van de totaalscore van de gelezen boeken gaan we beginnen met de spelletjes. We sluiten af met de prijsuitreiking. We lopen deze ochtend gezamenlijk vanuit school richting het sportpark, we starten daar om 9.00u en zijn om 10.15u klaar. Rond 10.45u zijn we weer op school. Tussendoor krijgen de kinderen drinken, een pauzekoekje moeten ze wel zelf meenemen. Begeleiding richting het sportpark en tijdens de spellen is geregeld.

Voorjaarsconcert

U bent van harte welkom om te komen kijken naar het concert door de leerlingen van groep 5. U wordt vanaf 11.00 uur verwacht in de centrale hal van de school.

Ouderhulp nodig bij de Koningsspelen

Vrijdag 21 april zijn de jaarlijkse Koningsspelen. Voor deze ochtend hebben we ouderhulp nodig. Zowel voor het ontbijt als voor de begeleiding bij de sportdag. Een aantal ouders heeft zich reeds opgegeven maar we er zijn nog niet genoeg.

U kunt zich opgeven om te helpen bij het ontbijt (groep 1 t/m 4), sportdag groep 1 t/m 4 (op school) of sportdag groep 5 t/m 8 (voetbalvelden).

U kunt zich opgeven bij de leerkracht of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuws vanuit groep 1 en 2

De groepen 1 en 2 gaan een bezoek brengen aan de bibliotheek.

Groep 1/2 A op dinsdag 11 april. We vertrekken om 8.30u en zijn rond 10.30u weer op school.

Groep 1/2 B op dinsdag 11 april. We vertrekken om 10.00u en zijn rond 12.00u weer op school. Groep 1/2 C op donderdag 20 april. We vertrekken om 12.15u en zijn rond 14.00u weer terug.

Wie heeft er zin en tijd om met ons mee te lopen? Graag opgeven bij de leerkracht.

Groep 1 en 2 naar de brandweer

De groepen 1 en 2 gaan woensdag 3 mei naar de brandweer in Delfzijl. Wij zoeken ouders die kunnen rijden. Graag opgeven bij de leerkracht.

Oproep ouderhulp paasochtend groep 1 en 2

Donderdagochtend 13 april hebben de kleuters een paasochtend. De paasactiviteiten zijn van 8.30u tot 10.45u. Voor de activiteiten zoeken we ouders die groepjes kinderen willen begeleiden. Graag opgeven bij de leerkracht.

Groep 3/4 paascircuit

Op donderdagmiddag 13 april gaan we in de groepen 3 en 4 een paascircuit doen.

Wilt u uw kind die donderdag een hardgekookt ei meegeven naar school?

Oproep rapporten graag inleveren

Nog niet alle rapporten zijn ingeleverd. Zouden jullie de rapporten volgende week mee naar school willen nemen?

Dak reparatie op 11 april

Het dak van de Olingertil is lek. Proefstukken worden gemaakt op 11 april. Indien er gebrand moet worden gebeurt dat op tijden dat er geen kinderen in school zijn.

Jeugd cultuur fonds + jeugd sport fonds

Uw dochter wil op judo, uw zoon wil gitaarles. Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen? Misschien kan het Jeugdsport- of Jeugdcultuurfonds helpen! Het Jeugdsport- of Jeugdcultuurfonds betaalt de contributie/lesgeld en eventueel kleding en attributen voor kinderen en jongeren (4-18 jaar) uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.


Wat is het bedrag?
Het maximale beschikbare bedrag voor sport is € 225,- en voor cultuur € 450,- per kind per jaar. Het sport en cultuurfonds  betaalt de contributie/lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuuraanbieder. Is sommige gevallen is het mogelijk daarbij een waardebon voor kleding/attributen te ontvangen.

 

Welke sporten en culturele activiteiten?
Het Jeugdsportfonds vergoedt alleen contributie van sportverenigingen en/of sporten die zijn aangesloten bij de landelijke sportbonden van de sportkoepel NOC*NSF. Wij vergoeden geen zwemles/diplomazwemmen, fitness, spinning en scouting.
Een culturele activiteit moet vallen onder de categorie: muziek, beeldende kunst, dans, theater of kindercircus. Het moet gaan om actieve deelname.

U kunt per kind maar van één fonds tegelijkertijd gebruik maken.

Hoe kan ik een aanvraag indienen?
Ouders/verzorgers kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair; een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind of gezin. Denk hierbij aan een docent/mentor/IB’er op school, buurtsportcoach, een sociaal wijkteam, gezondheidsorganisatie, humanitaire hulp, schuldhulpverlening of St. Leergeld. Kunt u geen intermediair vinden?  Neem dan contact op met de coördinator.


Wanneer beginnen?
Wij streven ernaar dat kinderen binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit, kunnen starten met de sport-, muziek-, dans -of toneelles.


Combineren minimaregelingen Dal-Gemeenten
Wanneer u een aanvraag voor uw kind (4 - 18 jaar) voor sport of cultuur via het Jeugdsport- of Jeugdcultuurfonds laat lopen, houdt u uw Kans voor uw Kind-webshopbudget over voor andere activiteiten, uitjes en/of voor uw kinderen onder de 4 jaar. Uiteraard kunt u de webshop ook als aanvulling gebruiken indien de bijdrage van het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds niet voldoende is voor de contributie en/of kleding/attributen.

Kijk voor meer informatie op:

Jeugdsportfonds                                             Jeugdcultuurfonds
www.jeugdsportfonds.nl/groningen               www.jeugdcultuurfonds.nl/groningen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bel op woensdagochtend naar coördinator Martina Haak-Snoek op 06-81304503