Template Image 1

infobulletin 30 maart 2017

(downloaden)

                             

27

Kijkles clinic kidsdance

28

Kunstcarrousel

29

 30

Kunstcarrousel

31

Verjaardag meester Jan

01 april 02

3

4

Maandviering groep 6B en 7A

Screening logopediste

5

Afvangen vissen vijvers Meedensingel

om 14.00 uur

6

Theoretisch verkeers-examen groep 7

7

Vanaf 9.00 uur afsluiting ‘Scoor een boek’ groep 5/6

8 9

10

Voorjaars-concert groep 5

11.15-11.45

11 12 13

14

Goede vrijdag

15 16

17

2e paasdag

18

Centrale eindtoets

19

Centrale eindtoets

20

Centrale eindtoets

Kijkles Rots en Water

21

Konings-spelen

22 23

24

Hele week vakantie

25 26 27 28 29 30
                           

 

Personeel

Juf Alinda is al enige tijd thuis met een hernia. Voorlopig komt zij niet terug, omdat ze eerst een operatie moet ondergaan. Wanneer de operatie precies is, is nog niet bekend.

Onze conciërge Kevin is vrijdag voor het laatst. Hij werkt vanaf april als conciërge op het Eemsdelta College. Vanaf maandag is Linda weer bij ons op school.

Kunstcarrousel

De kinderen konden weer aan de slag met allerlei creatieve talenten: tekenen/schilderen, timmeren, tamponneren met sjablonen, toneel, muziek, dans en erfgoed.

In mei zal de laatste kunstcarrousel ‘draaien’ en gaan de leerkrachten weer in een andere groep aan de slag met hun lessen.

Screening logopediste

Dinsdag 4 april komt de logopediste kinderen bij ons op school screenen. Ouders waarvan de kinderen worden gescreend zijn op de hoogte gebracht.

Verjaardag meester Jan

Vrijdag 31 maart viert meester Jan zijn verjaardag in de klas. De kinderen hoeven deze ochtend niets mee te nemen.

Maandviering groep 6B en 7A

In de centrale hal geven de genoemde groepen op dinsdag 4 april een voorstelling voor de bovenbouw van de school. U bent als ouders van harte welkom om ook te komen kijken. Ook opa’s en oma’s en buurtbewoners zijn van harte welkom.

De voorstelling is van 13.15 tot 13.50 uur. Vanaf 13.00 uur is de zaal open.

Ouderhulp nodig bij de Koningsspelen

Vrijdag 21 april zijn de jaarlijkse Koningsspelen. Voor deze ochtend hebben we ouderhulp nodig. Zowel voor het ontbijt als voor de begeleiding bij de sportdag.

U kunt zich opgeven om te helpen bij het ontbijt (groep 1 t/m 4), sportdag groep 1 t/m 4 (op school) of sportdag groep 5 t/m 8 (voetbalvelden).

U kunt zich opgeven bij de leerkracht of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kamp 2017 (groep 8)

Dit jaar gaan we op kamp naar ‘Residence de Eese’ in De Bult (Steenwijk) van 31 mei t/m 2 juni. De ouders die met ons meegaan, zullen deze week in de klas bekend worden gemaakt. We zijn daarnaast nog wel op zoek naar ouders die ons op 1 van deze dagen zouden willen brengen naar de activiteiten die we hebben geregeld. Dit betekent dat u 's ochtends op het park wordt verwacht en dan als begeleider meegaat naar de geplande activiteiten. Dit kan tot en met de avond duren! 

Vindt u het leuk om een dag met ons mee te gaan en hebt u een auto ter beschikking, dan kunt u zich opgeven bij juf Esther of juf Marjet.

Schoolvoetbaltoernooi.

Op woensdag 5, 12 en 19 april vindt het jaarlijkse schoolvoetbal toernooi weer plaats. Dit toernooi is bedoeld voor alle groep 8 leerlingen van de gemeentes Appingedam, Delfzijl en Loppersum. 
Op woensdag 5 april speelt het jongens 7-tal. Zij spelen de eerste wedstrijd om 15.00u (sportpark NEC te Delfzijl). We zoeken ouders die willen rijden!
Op woensdag 12 april spelen de meisjes om 15.00u (sportpark NEC te Delfzijl) We zijn op zoek naar ouders die willen rijden!
Op woensdag 12 april spelen ook het elftal van de jongens. Zij starten om 14:30u. Ook hier zoeken we ouders voor die willen rijden en uiteraard ons komen aanmoedigen. Graag z.s.m. opgeven bij juf Marjet, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Afvangen vissen in de vijvers aan de Meedensingel

Op woensdag 5 april vanaf 14.00 uur worden de vijvers aan de Meedensingel leeggehaald.

Deze vijvers worden leeggehaald om de vissterfte te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Voorafgaand aan de baggerwerkzaamheden worden de vijvers afgevist en worden de vissen tijdelijk in een andere sloot geplaatst.

Een aantal kinderen uit groep 7 en 8 mag helpen en krijgt een voorlichting over de vissen die er te zien zijn. Jolijn, onze pedagogisch medewerkster, gaat met de kinderen mee.

Deze actie wordt gecoördineerd door de gemeente.

Sportieve afsluiting Scoor een boek groep 5 en 6 op vrijdag 7 april

De afgelopen weken hebben de kinderen zoveel mogelijk boeken gelezen, de totaalscore hiervan wordt tijdens een sportieve afsluiting op het ‘Burgemeester Welleman Sportpark’ bekend gemaakt. Na de bekendmaking van de totaalscore van de gelezen boeken gaan we beginnen met de spelletjes. We sluiten af met de prijsuitreiking. We lopen deze ochtend gezamenlijk vanuit school richting het sportpark, we starten daar om 9.00u en zijn om 10.15u klaar. We zullen rond 10.45u weer op school zijn. Tussendoor krijgen de kinderen daar drinken, een pauzekoekje moeten ze wel zelf meenemen. Begeleiding richting het sportpark en tijdens de spellen is geregeld.

Voorjaarsconcert Muziek aan de basis op vrijdag 10 april

Sinds oktober krijgt groep vijf wekelijks een half uur muziekles op de maandagochtend op school in het kader van het project “Muziek aan de Basis”. Het eerste optreden is in aantocht! Maandag 10 april vindt het voorjaarsconcert plaats van de leerlingen van de Citer en de Jan Ligthart.

Met dit concert kunnen de leerlingen laten horen waar ze met elkaar, tot nu toe, zo hard voor hebben gewerkt tijdens de lessen. Er zal 10 april een begeleidingsorkestje aanwezig zijn bestaande uit de docenten die de kinderen dit schooljaar lesgeven. Met elkaar zorgen zij voor een spetterend optreden! Tevens is dit optreden een oefenconcert voor het GROTE SLOTCONCERT van zaterdag 20 mei! Meer informatie over dat concert volgt z.s.m.

Het concert vindt plaats in Kindcentrum Olingertil. Het optreden is bedoeld voor ouders, broertjes/zusjes, opa’s en oma’s, iedereen die maar geïnteresseerd is!

Het optreden begint om 11:15 en zal uiterlijk 11:45 afgelopen zijn.

Theoretisch verkeersexamen

Donderdag 6 mei heeft groep 7 het theoretisch verkeersexamen. Wij wensen alle leerlingen van groep 7 veel succes!

Ouderbijdrage en fluorgeld

Sommige ouders hebben de ouderbijdrage nog niet betaald.

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar. Leerling die starten tussen 1 januari en 31 juli betalen € 9, -

De ouderbijdrage kan gestort worden op:      NL41 RABO 0313 0253 98

                                                                       t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

o.v.v. ouderbijdrage naam + groep kind

Sommige ouders hebben het fluorgeld nog niet betaald. De kosten bedragen € 3,00 per kind per schooljaar. U kunt dit tegelijk storten met de ouderbijdrage of het geld aan de leerkracht geven. Denkt u ook aan: Schoolreisgeld graag storten op: NL87 RABO 0308 5200 84

(Voor de groepen 1 t/m 7 €25,00 en voor groep 8 kamp €75,00).

Oproep OR kascontrole commissielid

Er is een aantal mensen dat zich heeft aangemeld. Wij zijn daar erg blij mee.

Uit de aanmeldingen zal de OR iemand kiezen die deze taak op zich gaat nemen.

APPINGEDAM – Open Dag bij Tennisclub LTC Fivelveld voor basisschooljeugd

In de laatste weken van maart is op beide brede scholen in Appingedam door een tennisleraar van tennisschool Smashing schooltennis gegeven aan de kinderen uit groep 3 t/m 6.

Inmiddels zijn de tennisbanen bij het busstation weer open. Tennis is een sport voor iedereen. De LTC Fivelveld heeft een heel voordelig kennismakingspakket samengesteld. Voor slechts €10, - maand krijg je al tennisles en mag je onbeperkt gebruik maken van de tennisbanen. Hiermee hoopt de vereniging nog meer nieuwe leden te kunnen verwelkomen.

Op donderdag 6 april worden daarom voor groep 3 en 4 van 15.30u-16.30 u, voor groep 5 en 6 van 16.30-17.30u en voor groep 7 en 8 van 17.30-18.30u gratis Tennis clinics door een gediplomeerde tennisleraar van tennisschool Smashing gegeven. Behalve informatie inwinnen en de sfeer proeven kunnen de deelnemers onder begeleiding een balletje slaan en leuke spelletjes doen. Voor iedereen is er een leuke verrassing!

Informatie of eventueel alvast aanmelden voor de open dag kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.