Template Image 4

infobulletin 23 maart 2017

(downloaden)

                           

20

21

22

23

GGD screening groep 2 en 7

Kinder-gemeenteraad voor leerlingen van groep 8

24

Olingertil-krant

komt uit

25 26

27

Kijkles clinic kidsdance

groep 1/2

28

Kunstcarrousel

29

 30

Kunstcarrousel

31 01 april 02

3

4

Maandviering groep 6B en 7A

5

Afvangen vissen vijvers Meedensingel

om 14.00 uur

6

Theoretisch verkeers-examen groep 7

7 8 9

10

11 12

13

14

Goede vrijdag

15 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rots en Water

De eerste 2 lessen zitten er alweer op en wat is er goed gewerkt door de leerlingen! Door middel van verschillende spelletjes en oefeningen leren de kinderen zich beter te focussen, stop te zeggen en snel te schakelen tussen actie en rust.

U bent van harte welkom tijdens onze kijkles op donderdag 20 april om eens een kijkje te komen nemen. De lessen Rots en Water komen donderdag 23 maart te vervallen in verband met ziekte van juf Mirte. De lessen zullen een week opschuiven.

Luizen op school

Wij zijn erg blij met de luizencontrole, want er zijn bijna geen kinderen meer met hoofdluis!

Oproep OR kascontrole commissielid

De ouderraad is op zoek naar een ouder die de jaarlijkse kascontrole wil uitvoeren. Dit houdt in dat je samen met de penningmeester en een tweede kascontrole commissielid de in- en uitgaven van de OR controleert.

Dansen met irikaa

We dansen oofer  het  drupolen

Ook oofer  indijaanen dansen  wij

Wij oefenen  een dans met irikkaa en  ale papas en mamas moogen maandag koomen

Groetjes mats en josefien

Kijkles clinic kidsdance groep 1 en 2

Op maandag 27 maart mogen de ouders komen kijken.

Groep 1/2A van 09.45 tot 10.30 uur

Groep 1/2B van 10.30 tot 11.15 uur

Groep 1/2C van 11.15 tot 12.00 uur

Koningsspelen vrijdag 21 april

Vrijdag 21 april zijn de Koningsspelen. In één van de eerste nieuwsbrieven van dit schooljaar hebben wij ons vakantierooster gepubliceerd. Hierin staat een fout. De kinderen zijn niet vrij op vrijdag 21 april. Koningsdag valt in de aprilvakantie.

Vrijdag 5 mei zijn de kinderen wel vrij! Ook dit stond niet helemaal goed in het vakantierooster vermeld.

Praktisch verkeersexamen groep 7

Donderdag 11 mei heeft groep 7 het praktisch verkeersexamen. Zij moeten dan een route door Appingedam fietsen. Hiervoor zoeken wij hulpouders.

Uw taak bestaat uit het starten van de leerlingen of het controleren of de leerling juist handelt in een verkeerssituatie. Het hoeven geen ouders te zijn van groep 7. Mag ook een opa/oma/oom/tante enz. zijn).

Opgeven bij de leerkrachten van groep 7 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ouderbijdrage en fluorgeld

Sommige ouders hebben de ouderbijdrage nog niet betaald.

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar. Leerling die starten tussen 1 januari en 31 juli betalen € 9,--

De ouderbijdrage kan gestort worden op:      NL41 RABO 0313 0253 98

                                                                       t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

o.v.v. ouderbijdrage naam + groep kind

Sommige ouders hebben het fluorgeld nog niet betaald. De kosten bedragen € 3,00 per kind per schooljaar. U kunt dit tegelijk storten met de ouderbijdrage of het geld aan de leerkracht geven. Denkt u ook aan: Schoolreisgeld graag storten op: NL87 RABO 0308 5200 84

Kansvooruwkind.nl

Speciaal voor kinderen jonger dan 18 jaar is er het Kindpakket van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Het Kindpakket kunt u besteden via de webshop: Kans voor uw kind. Met het Kindpakket kunt u o.a. de ouderbijdrage, het fluorgeld en het schoolreisgeld voor uw kind betalen.

Om gebruik te maken van het Kindpakket mag uw gezinsinkomen uit werk of uitkering niet hoger zijn dan 110% van de bijstandsnorm.

Het normbedrag dat voor u geldt is afhankelijk van de gezinssamenstelling en de inkomenssituatie. Bij uw aanvraag wordt uw normbedrag vastgesteld en bepaald of u recht hebt op het Kindpakket. Wilt u gebruikmaken van het Kindpakket?

Neem u dan contact op met Werkplein Eemsdelta voor het maken van een afspraak. Voor meer informatie: http://www.werkpleineemsdelta.nl/

Van het corsoteam

Heeft u uw kind al opgegeven voor Damsterdag?

U kunt uw kind nog t/m aanstaande donderdag 23 maart opgeven. Bij de ingang van het klaslokaal van uw kind hangen de inschrijfformulieren. U kunt uw kind ook opgeven door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag in de mail de naam van uw kind, de groep en de keuze voor deelname in de middag, avond of beide vermelden.

Karkinderen en loopgroepen

Het corsoteam heeft dit jaar gekozen voor het thema Rock & Roll. De corsowagen wordt omgetoverd tot een prachtig en kleurrijk geheel. De karkinderen krijgen allemaal mooie instrumenten. Hiervoor hoeven ouders niet op school te komen, dit wordt door een speciaal team verzorgd. De loopgroepen zijn ook dit jaar in drie groepen verdeeld, groepen 3/4, groepen 5/6 en groepen 7/8. U ontvangt op een later tijdstip meer informatie over de loopgroepen en de gewenste kleding voor de kinderen. 

Knutselavonden loopgroepen

Voor het maken van de pakken hebben we drie avonden gepland om met elkaar aan de slag te gaan. Ook dit jaar zijn alle ouders op deze avonden welkom, van elke loopgroep zijn er genoeg begeleiders om het maken van de pakken te coördineren. Zo is het ook weer mogelijk voor ouders die kinderen in verschillende groepen hebben om de pakken op één avond te maken. Op één van de volgende data wordt u verwacht:

- Donderdagavond 11 mei om 19.30 uur

- Woensdagavond 17 mei om 19.30 uur

- Dinsdagavond 23 mei om 19.30 uur

Meer informatie

Meer informatie over Damsterdag, de deelname van o.b.s. Jan Ligthart, het corsoteam en hoe u kunt helpen is te vinden op onze eigen website: http://papiercorso.jan-ligthart.nl/. Bij vragen kunt u ons altijd aanspreken, of een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke corso-groeten,

Jan-Ligthart corsoteam

Broodtrommels en bekers

Woensdag 29 maart worden er nieuwe broodtrommels en bekers besteld. Mocht u nog een broodtrommel of beker willen bestellen, dan graag even laten weten bij de leerkracht. Of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De broodtrommels en bekers kosten €8,00 per stuk. Graag bij de leerkracht betalen. Nieuwe leerlingen krijgen een broodtrommel en beker van de school.

Appingedam Schoon! Zaterdag 25 maart

De actie in Appingedam begint om 09:30 uur bij de Stadstuin (voormalig Eendracht-terrein). De beide wethouders van Appingedam, mevrouw Usmany, de heer Van Bostelen en vertegenwoordigers van andere kerken en jong en oud van de Protestantse Gemeente steken samen de handen uit de mouwen. De schoonmakers beginnen om het terrein rond de Stadstuin te ontdoen van zwerfafval en zullen daarna richting de supermarkten gaan. De actie wordt tegen 12:00 uur weer gezamenlijk afgesloten bij de Stadstuin.

 

KNVB Straatvoetbal

Op woensdag 10 mei en vrijdag 12 mei 2017 organiseren we in Appingedam weer het KNVB 4x4 straatvoetbal toernooi. De voorrondes zullen plaatsvinden op woensdag 10 mei op de voetbalvelden op het sportpark aan de Klauckelaan te Appingedam. De finale op vrijdag 12 mei zal gespeeld worden op de parkeerplaats bij het voetbalveld met boarding.

Je kan meedoen in de D categorie (11/12 jaar), de E categorie (8,9,10 jaar) en de F categorie (6,7). Zorg dat jullie een teamleider meenemen van 18 jaar of ouder!!!

Opgave kan door middel van het aanmeldingsformulier (liggen bij de conciërge) via school of via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Lever je formulier voor 21 april in op school of stuur je formulier voor 21 april weer op naar bovenstaand mailadres. Om problemen te voorkomen graag invullen: Teamnaam, naam school, de namen van de spelers en de geboortedata + naam leider, emailadres en/ of telefoonnummer. Namens de organisatie alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Djamila Rozema

Gerard Zeeman

Jan Medema          

Uitnodiging tennis clinic groep 7 en 8 (datum gewijzigd).

Heb je misschien een keer zin om te komen tennissen? Dan kan dat nu!!

Op 6 april wordt er van 17.30 uur tot 18.30 uur een clinic georganiseerd door Fivelveld voor de leerlingen van groep 7 en 8. De kinderen die al lid zijn en van jullie leeftijd zullen dan ook aanwezig zijn.

Je bent van harte welkom en wanneer je een vriendje of vriendinnetje mee wilt nemen mag dat ook. Zorg je zelf voor sportschoenen? Wij zorgen voor een racket. Mocht je enthousiast zijn dan kan je je vervolgens aanmelden voor 4 gratis tennislessen, zonder dat je al lid hoeft te worden. Je kunt je hiervoor aanmelden via Smashing.nl, onder het kopje ‘Maak Kennis Met Tennis/Appingedam’.

Je vindt de banen aan de Farmsumerweg. Ga de weg tussen Eethuisje Unique en het busstation in, de bocht om gaan totdat je het clubhuis van Fivelveld ziet.