Template Image 7

infobulletin 16 februari 2017

(downloaden)

Bibliotheekbezoek groepen 3 en 4

De groepen 3/4 en 4 gaan op dinsdag 28 februari naar de bieb in Appingedam.

Groep 3 gaat vrijdag 3 maart naar de bieb in Appingedam. We hebben voor deze dagen begeleiding nodig van enkele ouders.

Wie wil mee?

Graag opgeven bij de leerkracht.

Dringende oproep: Fluor spoelen

Er zijn te weinig ouders die meehelpen met het fluorspoelen. Op maandagmorgen wordt er gespoeld. Indien u mee wilt helpen dan graag

opgeven bij de leerkracht van uw kind of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u om de week beschikbaar bent.

Hoofdluiscontrole

Indien u mee wilt helpen bij de hoofdluiscontrole, op de eerste maandag na een vakantie en bij de her controle twee of drie weken daarna, kunt u zich opgeven bij de leerkracht of via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zakelijke ouderavond

De zakelijke ouderavond is dit schooljaar op 22 maart van 19.30 – 20.30. De agenda komt in een volgend info bulletin. Leuk als u er bij bent.

Nieuwe leerlingen.

Alle kinderen die voor of op 29 oktober 4 jaar worden mogen vanaf de start van het schooljaar direct naar school. Hoort uw kind bij deze groep dan willen we graag dat u uw kind aanmeldt. Het zou fijn zijn wanneer u ook andere ouders, die nog geen kind op school hebben, hier even op wijst.

Wij zijn op dit moment bezig om de groepen voor het volgend jaar te formeren. Het werkt dan prettig als we weten met hoeveel kinderen we rekening moeten houden.

Vooraankondiging metworstenactie

Binnenkort houdt de Ouderraad een metworstenactie. Op maandag 27 februari krijgt uw kind alle informatie hierover mee naar huis.

Peuterspeelzalen worden peuteropvang

De ASWA gaat de peuterspeelzalen de Wieke in Kindcentrum Olingertil en Pinkeltje in Kindcentrum OPwierde per 1 april 2017 overdragen aan stichting Kids2b.

Zij heeft hiertoe besloten na goed overleg met de gemeente Appingedam en Kids2b.

De peuterspeelzalen vallen vanaf die datum onder de wet Kinderopvang. Zoals u weet is Kids2b al in beide Kindcentra actief en zij zal de peuteropvang verder vorm geven in samenwerking met de basisscholen in de Kindcentra.

Wat gaat er veranderen?

Voor de peuters verandert er niets. De peuterleidsters blijven hun mooie werk doen samen met de kinderen en natuurlijk met u. Daarbij zal er gewerkt gaan worden met twee gediplomeerde peuterleidsters op de peutergroep. Dat is een kwaliteitseis vanuit de wet Kinderopvang. De huidige vrijwilligers kunnen net als nu worden ingezet op de peutergroepen.

Met de basisscholen zal het samenwerken op de pedagogisch doorgaande leerlijn blijvend onderwerp van gesprek zijn, als ook het door ontwikkelen van de beide Kindcentra.

De ASWA blijft in een andere rol ook betrokken bij de ontwikkelingen in de Kindcentra.

De ouderbijdrage gaat veranderen. Van een vaste standaard ouderbijdrage gaan ouders vanaf 1 april een inkomensafhankelijke ouderbijdrage betalen. Dit betekent niet dat het daardoor ook duurder wordt voor ouders. Afhankelijk van het inkomen, kan het zelfs zijn dat ouders minder betalen dan de huidige ouderbijdrage. Ouders die tweeverdieners zijn kunnen een kinderopvangtoeslag aanvragen via de belastingdienst en andere ouders krijgen een tegemoetkoming via de gemeente. Alle ouders zijn hierover middels een brief geïnformeerd. Tijdens informatiebijeenkomsten voor ouders zijn de aanstaande veranderingen toegelicht en hebben ouders hun vragen kunnen stellen. Tevens zijn er voor ouders inloopochtenden gepland waarbij medewerkers van Kids2b ouders die daarvoor in aanmerking komen helpen bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag.

Kids2b heeft al veel ervaring met peuteropvang en zal de peutergroepen samen met de huidige medewerkers van de ASWA  in de Kindcentra voortzetten.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met;

De ASWA:0596-623315 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kids2b, 050-3688000 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van het corsoteam

Opgave voor Damsterdag.

Damsterdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 september. De toekomstige kinderen van groep 2 komen op de corsowagen te zitten. Je kunt je kind opgeven door een keuze te maken voor 's middags of 's avonds. De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 mogen meelopen in de loopgroepen. Voor hen geldt dat ze zich op kunnen geven voor de middag, avond of beide. 

Na de vakantie hangen bij alle klaslokalen inschrijfformulieren waarop jij of je kind zich kan inschrijven voor deelname aan Damsterdag. Je kunt je kind ook opgeven door ons te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag in de mail de naam van je kind, de groep en de keuze voor deelname in de middag, avond of beide vermelden.

Bedankt voor je hulp!

Mede dankzij jullie hulp zijn er al bijna 6.000 roosjes klaar. Bedankt! Maar we zijn er nog niet, dus alle hulp is nodig. Iedere woensdag- en vrijdagochtend van 8.15 –12.00 uur is een aantal leden van het corsoteam op school bezig. Ga je liever thuis aan de slag? Dat kan natuurlijk ook! In de bakken bij de kleuteringang ligt pluiswerk om mee te nemen. Weet je niet hoe het moet? Spreek dan een van de leden van het corsoteam aan of kijk op onze website voor een instructie: http://papiercorso.jan-ligthart.nl/

Een vriendelijke corso-groet,

Jan-Ligthart corsoteam

Eerdere berichten

Schoolreizen

Groep 1-2 5 juli Ballorig Hoogezand € 25,00
Groep 3-4 10 juli Duinenzathe Appelscha € 25,00
Groep 5-6 14 juni Drouwenerzand € 25,00
Groep 7 13 juli Slagharen € 25,00
Groep 8 31 mei t/m 2 juni Schoolkamp € 75,00

Alle schoolreizen gaan met de bus. Groep 8 gaat met auto’s.

Schoolreisgeld graag storten op:       NL87 RABO 0308 5200 84

                                                           t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

                                                           o.v.v. schoolreis naam + groep kind

Ouderbijdrage

Sommige ouders hebben de ouderbijdrage nog niet betaald.

De kosten bedragen € 17,50 per schooljaar. Leerlingen die starten tussen 1 januari en 31 juli betalen € 9, -

De ouderbijdrage kan gestort worden op:      NL41 RABO 0313 0253 98

                                                                       t.n.v. vrienden van het openbaar onderwijs

o.v.v. ouderbijdrage naam kind + groep

             Woensdag 1 maart zijn alle

            leerlingen om 12.00 uur vrij!


Brammetje Baas: woensdag 15 maart in Theater & Congrescentrum de Molenberg

De hersens van Brammetje staan nooit eens stil, en hij daarom ook niet. Hij heeft veel vragen in zijn hoofd. Hoeveel kopjes passen er op een stapel? Hebben mieren ook klaar-overs om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Hij is een gewone jongen, dromerig en druk. En beweeglijk, zo beweeglijk zelfs dat hij er soms zelf moe van wordt! Misschien is hij toch niet zo gewoon…

Brammetje Baas is gebaseerd op het gelijknamige en succesvol verfilmde prentenboek van Tamara Bos, een aaneenschakeling van korte (circus)avonturen vol jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en tekst. Voor alle drukke, snelle, slimme, grappige, lieve, gewone en ongewone mensen vanaf 7 jaar!                              

Leeftijd: 7+

Entree: 12,-                   €10,- (voor kinderen t/m 12 jaar)

Aanvang: 15.00 uur

Voor meer informatie kunt u kijken op www.demolenberg.nl

 

            Theater & Congrescentrum de Molenberg is deelnemer van “KANS VOOR UW KIND”

Kijk voor de kindervoorstellingen in de webshop.

                                                                      Voor meer informatie: www.werkpleineemsdelta.nl