Template Image 6

groep 8A

Welkom bij groep 8A

 

Meeloopmiddag Eemsdeltacollege Siddeburen

Woensdag 13 december om 14:00u is er op het Eemsdeltacollege Siddeburen een meeloopmiddag. De kinderen mogen vanaf 13:15u weg van school. Kinderen die op de fiets gaan, mogen eerder weg. Dit gebeurt in overleg.

 

Museumbezoek 20 december

Op woensdag 20 december gaan we naar het Groninger Museum. We gaan met een bus uit het busmuseum. Er zullen drie ouders meegaan ter begeleiding (reeds bekend). Deze ouders vragen we om uiterlijk 10:30u hier op school te komen, zodat we tegen 10:40u kunnen vertrekken.

 

Kerstviering (donderdag 21 december)

Kerstochtend: Alle kinderen moeten een glazen potje (zonder etiket) mee naar school nemen. Ook kunnen we nog wel een paar hulpouders gebruiken. Wilt u deze ochtend meehelpen, geeft u zich dan op bij juf Esther of juf Tessa. De kinderen zijn om 12:00u vrij. Wilt u uw kind ook alvast een bord, beker (evt soepkom) en bestek meegeven voor het kerstdiner?

Kerstdiner: Vanaf maandag 11 december kunt u een  papieren bal halen op school. Dit jaar kunt u kiezen welk soort gerecht u wilt maken. Op de ballen staat of u kiest voor een voor-, hoofd- of nagerecht. Ook het aantal personen staat hierop vermeld. Schrijft u op de bal het gerecht dat u maakt, dan kan u de bal daarna in de kerstboom hangen (op de deur van de klas. Op donderdag 21 december mogen de kinderen om 17:00u weer op school komen voor het kerstdiner. U kunt uw gerechten dan ook binnen brengen. Om 18:30u kunnen de kinderen dan weer uit de klas worden opgehaald.

Al enkele jaren komt het voor dat niet alle kinderen worden opgehaald. Wij zouden het fijn vinden als u van tevoren met ons communiceert dat uw kind alleen naar huis mag. Dit voorkomt misverstanden.

 

Voorleeswedstrijd

Op 13 november was de voorronde voor de Voorleeswedstrijd. Al een week lang waren de kinderen zenuwachtig en hebben ze ook flink geoefend. Ondanks de zenuwen hebben alle kinderen laten zien hoe goed ze konden voorlezen. Er kan er echter maar één de winnaar zijn en dat is uiteindelijk Carmen geworden! Van harte gefeliciteerd, Carmen! Jij mag onze klas vertegenwoordigen tijdens de schoolfinale. Zet 'em op!

UPDATE - Carmen heeft tijdens de schoolfinale prachtig voorgelezen, maar helaas was het net niet genoeg om te winnen. Uit groep 8B heeft Jente de eerste plaats gehaald en zij mag dus onze school vertegenwoordigen tijdens de regionale Voorleeswedstrijd in de Molenberg.

 

 Voortgezet Onderwijs

Hieronder een lijstje met data van open dagen en meeloopdagen:

 

Datum: School/locatie   Betreft   Opgave  
13-dec Eemsdeltacollege Siddeburen Meeloopdag zelf opgeven
11-jan Dollard College Woldendorp Meeloopdag Opgave via school z.s.m.

07-feb

07-feb

Eemsdeltacollege Pastorielaan

AOC Terra

Meeloopdag

Meeloopdag

zelf opgeven

nog niet bekend, waarschijnlijk zelf opgeven

14-feb Eemsdeltacollege Sikkel Meeloopdag zelf opgeven
               
24-jan Eemsdeltacollege Siddeburen Opendag   van 18.30u tot 20.30u
31-jan Dollard College Woldendorp Opendag   van 18.30u tot 21.00u
25-jan Eemsdeltacollege Pastorielaan Opendag   van 16.00u tot 20.00u 
23-jan Eemsdeltacollege Sikkel Opendag   van 16.00u tot 20.00u 
24-jan AOC Terra Winsum    Opendag   van 13.30u tot 17.00u

 

 

Toetsscores en cijfers

Alle kinderen noteren hun behaalde scores (percentages) en cijfers in hun agenda. U kunt dus in de agenda van uw kind lezen wat zij gehaald hebben op hun toetsen. Wilt u uw kind eraan herinneren dat hun agenda elke dag meegenomen wordt? Wanneer kinderen hun agenda niet meenemen, bestaat de kans dat sommige cijfers niet genoteerd worden en u minder goed op de hoogte bent van de gehaalde scores.

Huiswerk

Groep 8 krijgt dit jaar huiswerk. We proberen om dit elke dinsdag en vrijdag mee te geven. Dit betreft veelal werk dat gemaakt moet worden. Toetsen kunnen daar dus nog bij komen. Hier kunt u zien wat het huiswerk van de week is en wanneer het klaar moet zijn. 

Huiswerk voor:

Woensdag

Vrijdag 

Toetsen:


Websites om thuis te oefenen

Rekenen

rekenen-oefenen Handige website waar je allerlei oefeningen kunt doen 

leerkans

Flits rekenen leerkans Deze website is handig om optellen/aftrekken en vermenigvuldigen/delen te automatiseren

Sommenfabriek Filmpjes met uitleg, online oefenen en interactieve werkbladen met uitwerkingen

Somprint Vanaf deze website kun je oefenbladen printen om op tempo te leren rekenen

redactiesommen

 Taal en spelling

taal-oefenen voor het oefenen van woordsoorten, woordenschat, zinsontleding, werkwoordspelling en het flitsen van woorden

woord-op-soort oefenen met woordsoorten

zinsontleden

 Begrijpend lezen

leestrainer oefenen per onderdeel of met alle soorten vragen door elkaar

Kids4cito oefenen met Cito vragen ( ook voor taal, spelling en rekenen)