Template Image 5

groep 1-2A

kinderboekenweek thema opa's en oma's.

 

fantastisch die opa's en oma's op school die zijn geweest om voor te lezen en te zingen met de kinderen.

op vrijdag kon iedereen de werkjes komen bekijken en het was gezellig druk.

oma nina kwam met haar puzzelboekje op school.


nina

 

 

Welkom bij groep 1-2 a!!!

Wij zijn een leuke en gezellige groep van 21 kinderen. In onze groep zitten 10 jongens en 11 meisjes. Op maandag en dinsdag krijgen we les van juf Lisette. Woensdag, donderdag en vrijdag dan staat juf Petra voor ons klaar.

We beginnen elke ochtend met de inloop. Er liggen materialen klaar en daar mag je uitkiezen.

 

spelen met ontwikkelingsmateriaal klein

 

In de kring kiezen we 2 hulpjes. Zij mogen naast de juf zitten. De tijdwijzer op de juiste dag/datum/weer zetten, helpen met uitdelen, vooraan in de rij staan etc. De kinderen vinden het altijd leuk om hulpje te zijn!

Na een korte, leuke kringactiviteit (rekenen/taal/muziek) gaan we aan de slag in de klas. Spelen en werken noemen wij dat. Kinderen gaan aan het werk met ontwikkelingsmateriaal, knippen en plakken en verven er op los. Ook gaan er kinderen in hoeken spelen.

planbord mats en tobe klein

 

werkles kyra dantae noa klein

 

We houden van liedjes zingen met elkaar. Nederlandse liedjes, maar ook Engels talige liedjes komen aan bod. We gaan met de bus naar Londen en  de wielen van de bus bijvoorbeeld.

 

muziek les klein 

 

Elke woensdag krijgen we nijntje gym van meester Danny in het speellokaal. In verschillende vakken komen allerlei onderdelen aan bod. Dit vinden de kinderen altijd erg leuk.

Na het fruit eten gaan we naar het speellokaal of we gaan naar buiten op het schoolplein.

Om kwart voor 12 lunchen we in de klas. Samen eten en drinken aan tafel, erg gezellig!

`S middags doen we een kringactiviteit op het gebied van rekenen of taal of fonemisch bewust zijn. Maar ook komt muziek of de natuur regelmatig aan bod.

Ook hebben we een speel en werk moment in de middag. Werkjes afmaken of een mooi huis bouwen in de bouwhoek dat kan ook!

 

Maandag 26 september hebben we samen met groep 4 onze maandviering aan heel veel ouders/ opa's en oma's/ andere belangstelllenden mogen laten zien!

Best wel spannend op het podium. Maar wat ging het goed zeg! De wielen van de bus, we gaan op weg naar Londen, Jan en Piet gaan dansen, kleine Chineesje, Hallo wereld!

 

 jan en piet gaan dansen 2