Template Image 3

Groep 6B

Welkom op de site van groep 6b.


Onze nieuwe schoolkrant is uit: bekijk hem hier


Alle kinderen in deze groep hebben vanaf nu toegang, via een persoonlijke inlog, op de site van kidsweek (www.kidsweekindeklas.nl/leerling). De kinderen kunnen inloggen met het wachtwoord wat ze in de klas hebben gekregen. Het is de bedoeling dat kinderen zelf en vrijblijvend kunnen oefenen met de aangeboden oefenstof. De oefenstof is leuk en actueel! Ik hoop dat iedereen flink gaat oefenen!

 

Huiswerk: Een paar kinderen moeten nog hun spreekbeurt geven. Ze mogen de spreekbeurt samen of alleen houden. De kinderen hebben allemaal al een onderwerp bedacht en een datum gepland. 

Spelling: WP21,WP22,WP23 en WP24 oefenen.

Oefenen kan met de woordjes die de kinderen hebben mee gekregen in een mapje aan het begin van het jaar of op de site www.bloon.nl

Rekenen: +, _ en x en : sommen onder elkaar cijferen. De : sommen zijn we nu een paar weken mee bezig. Ze gebruiken hiervoor de klasieke staartdeling. Kinderen die dit lastig vinden krijgen extra oefening mee naar huis. Extra oefen materiaal kun je ook vinden op sommenmaker.nl=> cijferen=> staartdelingen.

Het blijft ook erg goed om te oefenen met redactie sommen op www.redactiesommen.nl 

Het aankomende blok staat komma getallen en breuken plaatsen op de getallenlijn centraal. Cijferen zullen we deze periode onderhouden en ook de redactiesommen komen weer wat meer aan bod ter voorbereiding aan de cito toets.

We oefenen de redactie sommen op school en thuis. De kinderen krijgen hiervoor een boekje mee met sommen die we oefenen. Dit zodat u thuis ook weet wat voor soort sommen er aan bod komen in eind  groep 6.  

 

 

 

 

 

 

Hieronder staan de stukjes die goep 6b in de schoolkrant heeft geschreven:

De filmpjes die we hebben gemaakt kunnen we helaas nog niet laten zien.

 

zwemles

De laatste zwemles van groep 6b was in de week voor de herfst vakantie.We gingen op de fiets naar zwemles. We moesten ons in 5 minuten omkleden.

We kregen een half uurtje zwemles en een half uurtje spelen. De moeders en vaders mochten deze les ook mee zwemmen. De een na laatste les gingen we een parcours af leggen.

Collin, Leonie en Juliët

6b zwemles

 

GVO

We zijn in twee groepen verdeeld. We hebben een meester en hij heet meester Rodger. Het is op vrijdag morgen.Het eerste groepje gvo is van 08;15 tot 09;00. En het andere gvo groepje is van 09;00 tot 09;45. We hebben al geleerd hoe Sint Maarten is ontstaan.

Isa, Maud S, Guido en Jorn

 

schoolplein 14

Schoolplein 14 werd ongeveer in oktober geopend.

De klassen mogen er om de beurt op voetballen.

De kinderen vinden het heel leuk. Onze klas gaat elke donderdag voetballen.

Het heet een Johan Cruyff veld, maar we noemen het

schoolplein 14. Johan is geboren in 1947 en hij          

is helaas overleden in 2016 we vinden het niet leuk

dat hij is overleden, want hij was een hele goede voetballer. Schoolplein 14 is er zodat kinderen veel blijven bewegen. Maud G, Inèz, Timo en Nomar

6b schoolplein 14

 

Schoolontbijt bij de burgemeester.

Groep 6b heeft bij de burgemeester ontbeten tijdens het schoolontbijt. Eerst mochten we vragen stellen zoals; Vind u het leuk om burgemeester te zijn? en heet het burgemeester in plaats van burgevrouw? Ze heet Rika Pot en het was in het stadhuis. Daar ontdekten we dat het een oude school was. We werden binnen gelaten door een gastvrije man genaamd Aard. We hadden het heel leuk en we kregen aan het eind nog een gouden speld.

Elise, Lian, Simon, Tristan.

burgemeester2

 

Rots en water

Bij rots en water leren we over zelfbeheersing. Soms moet je water zijn dan moet je weglopen. Soms moet je ook rots zijn dan moet je voor jezelf opkomen. Als iemand door blijft gaan moet je uit je buik “stop” zeggen. Dan weet iemand dat je het meent. Als iemand met een stok achter je aan gaat en rennen en je wilt slaan dan moet je weringen gebruiken. We hebben het van juf Esther en juf Mirte. We  hebben het op donderdag en de laatste keer mogen  de ouders kijken en meedoen.

Marlyne, Rick, Katja, Demi.

6b rots en water

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren